Με ένα προβάδισμα (κατά μέσον όρο όλων των δημοσκοπήσεων) γύρω στη μία μονάδα και με απόλυτα ποσοστά λίγο πάνω από το 20%, το μόνο σίγουρο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν βρίσκεται ένα βήμα από την εξουσία, όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρός του.

Και ότι θα χρειαστεί ακόμη να φάει πολλά καρβέλια για να την ακουμπήσει –αν το καταφέρει ποτέ…

Με άλλα λόγια, επιβεβαιώνεται από όλες τις δημοσκοπήσεις ότι την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική ανάκαμψη δεν τις απειλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙΣ απειλούν όσοι οδηγούν την κρατούσα πολιτική σε αδιέξοδο.

Διότι δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ αν η κυβέρνηση αποδεικνύεται αδύναμη να συμφωνήσει με την τρόικα μια λογική λύση για τους πλειστηριασμούς, τις απολύσεις ή τα δημοσιονομικά.

Και δεν φταίει διότι το πραγματικό πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι η αντιπολίτευση αλλά ότι όλο και περισσότερο συγκρούονται στο εσωτερικό της δύο διαφορετικές γραμμές.

Μία γραμμή απαλλαγής από το Μνημόνιο και σύγκρουσης με την τρόικα ώστε η Ελλάδα να υπαχθεί πλέον στις κανονικές διαδικασίες επιτήρησης που ισχύουν για όλες τις χώρες της ευρωζώνης.

Και μία γραμμή που δεν θεωρεί απαραιτήτως αρνητική εξέλιξη τη διατήρηση κάποιας εκδοχής Μνημονίου και ειδικής επιτήρησης, με αυτήν ή κάποια άλλη μορφή.

Η πρώτη άποψη είναι πιο πολιτική και επικαλείται την εξάντληση της ανοχής και της αντοχής της ελληνικής κοινωνίας.

Η δεύτερη συμμερίζεται πολλές από τις επισημάνσεις ή τις υποδείξεις των τροϊκανών και φοβάται πως μια πρόωρη έξοδος από την επιτήρηση θα οδηγήσει τη χώρα σε πισωγύρισμα.

Κοινώς και οι δύο λένε το ίδιο πράγμα –στο οποίο συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ!..

Οτι η συγκεκριμένη πολιτική (με τα καλά και τα κακά της) έχει εξαντλήσει τα περιθώριά της και όποιος δεν το καταλαβαίνει, κακό του κεφαλιού του…

Το ζητούμενο είναι πλέον πώς θα διασφαλιστεί η επόμενη ημέρα. Και για την ακρίβεια, ποιος και πώς θα διαχειριστεί αυτήν την ημέρα.

Θα τη διαχειριστούν όσοι διαφημίζουν και διακινδυνεύουν μια επιστροφή στην καταστροφή;

Θα τη διαχειριστούν όσοι προκρίνουν τη διόρθωση πορείας σε συνθήκες ομαλότητας και ασφάλειας;

Ή θα τη διαχειριστούν όσοι (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) θέλουν να διατηρήσουμε την ίδια πορεία;

Πέρα από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τις αδυναμίες της κυβέρνησης, τη δυσφορία που καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις ή τις παλικαριές του Τσίπρα, αυτό είναι το μοναδικό πραγματικό ερώτημα που έχει σήμερα μπροστά του ο έλληνας πολίτης.

Από εκεί και πέρα, ο Θεός και η ψυχή του τι απάντηση θα δώσει!