Στη φυλακή τουλάχιστον μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2014, οπότε θα συζητηθεί στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας η αίτηση για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της, θα παραμείνει η Βίκυ Σταμάτη (φωτογραφία), σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία έχει καταδικαστεί σε 12ετή κάθειρξη.

Οι δικηγόροι της Αλέξης Κούγιας και Φραγκίσκος Ραγκούσης ζήτησαν την αποφυλάκιση της εντολέως τους αλλά οι δικαστές ανέβαλαν την εκδίκαση της υπόθεσης καθώς δεν είναι έτοιμη η απόφαση με το σκεπτικό της καταδίκης της. «Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει συνιστούν έκθεση σε κίνδυνο της ζωής μιας γυναίκας που παρουσιάζει αυτοκτονικό ιδεασμό και βαριά ψύχωση. Θα πρέπει να περιμένουμε να πεθάνει μέσα στη φυλακή;» είπε ο κ. Ραγκούσης. «Ολοι όσοι έπιασαν τα χρήματα από την υπόθεση εκείνη στα χέρια τους είναι ελεύθεροι και έμειναν στη φυλακή οι δύο γυναίκες που έχουν δεσμό αίματος με τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Σε τι θα ζημιωθεί η Δικαιοσύνη αν αποφυλακιστεί η Βίκυ Σταμάτη;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα αποτελέσει πρόκριμα και για την αντίστοιχη αίτηση που έχει υποβάλει η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού.