Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ρύπανση στον θαλάσσιο χώρο του λιμανιού της Ακαντιάς στη Ρόδο, σημειώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος», η οποία ανέλαβε όλα τα προβλεπόμενα και ενδεικνυόμενα μέτρα για την αποφυγή ενός τέτοιου ενδεχομένου, που θα μπορούσε να προκαλέσει η ημιβύθιση του φορτηγού πλοίου «Nour M».
Σημειώνεται ότι το «Nour M», το οποίο μετέφερε παράνομα μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών που προορίζονταν για εμπόλεμες περιοχές της Μεσογείου, είχε εντοπιστεί και δεσμευτεί από το Λιμενικό στις 8 Νοεμβρίου στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Τότε, με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη, το φορτίο εκφορτώθηκε και τοποθετήθηκε σε ασφαλές σημείο του λιμανιού.
Ωστόσο, λόγω κακοκαιρίας και ισχυρών ανέμων την περασμένη εβδομάδα στο νησί, έσπασαν οι κάβοι του πλοίου, με αποτέλεσμα αυτό να προσκρούσει πολλές φορές στον προβλήτα, να υποστεί ρήγμα και λόγω εισροής υδάτων να ημιβυθιστεί και να πάρει αριστερή κλίση.Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από