Παραδίδεται αύριο στο επιβατικό κοινό ο σταθμός του μετρό Αγία Μαρίνα στο Χαϊδάρι. Η διαδρομή μέχρι το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε εννέα λεπτά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα απευθείας μετάβασης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε 40 λεπτά.

Ο σταθμός, που θα εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 30.000 επιβάτες, βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού, ενώ η μία έξοδός του θα οδηγεί εντός των ορίων του Δήμου Αιγάλεω, στο ύψος του δημαρχείου της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος σταθμός επρόκειτο να δοθεί στην κυκλοφορία τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως τα προβλήματα στο σύστημα της σηματοδότησης ανέτρεψαν τον αρχικό προγραμματισμό. Η αποπεράτωση του σταθμού καθυστέρησε μερικούς μήνες κυρίως λόγω της Siemens.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αττικό Μετρό, υπήρξε πρόβλημα τόσο στον συγχρονισμό των νέων συστημάτων με τα υφιστάμενα όσο και με την εξασφάλιση της σηματοδότησης με την επέκταση προς τον Πειραιά –η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018 –αλλά και με τους σταθμούς που δόθηκαν πρόσφατα στην κυκλοφορία, δηλαδή την Ανθούπολη και το Ελληνικό.

Σημειώνεται ότι σε αυτή τη φάση δεν θα λειτουργήσει το πάρκινγκ χωρητικότητας 382 θέσεων στην Αγ. Μαρίνα από την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, αφού δεν έχει γίνει ακόμη ο διαγωνισμός για την ανάθεση της λειτουργίας του από ιδιώτη. Η λειτουργία του πάρκινγκ αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2014. Το ίδιο θα γίνει και με το υπόγειο πάρκινγκ των 500 θέσεων στον Κεραμεικό, που και αυτό δεν λειτουργεί ακόμη και αναμένεται να γίνει διαγωνισμός.

Αλλαγές στα λεωφορεία. Με την έναρξη λειτουργίας του σταθμού, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) προχωρά σε αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ). Συγκεκριμένα, η γραμμή Χ63 μετονομάζεται σε Χ63 Μάνδρα (Οικ. ΤΙΤΑΝ) – Στ. Αγ. Μαρίνα (EXPRESS). Η γραμμή 866 μετονομάζεται σε 866 Ασπρόπυργος – Στ. Αγ. Μαρίνα. Η γραμμή Β16 μετονομάζεται σε 876 Ελευσίνα – Στ. Αγ. Μαρίνα. Η γραμμή 837 μετονομάζεται σε 837 Ανω Αγ. Βαρβάρα – Στ. Αγ. Μαρίνα. Η γραμμή 811 μετονομάζεται σε 811 Χαϊδάρι – Στ. Αγ. Μαρίνα, ενώ τροποποιείται η διαδρομή της γραμμής 803 – Πειραιάς – Δάσος Β. Επεκτείνεται, τέλος, η διαδρομή της γραμμής 830 Αγ. Βαρβάρα – Πειραιάς.