Στη φυλακή βρίσκονται από χθες, εκτός από τον πρόεδρο του ομίλου επιχειρήσεων Ασπίς Παύλο Ψωμιάδη, και τα μέλη της οικογένειάς του.

Η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του κατηγορούμενου για άλλες συναφείς υποθέσεις και ήδη καταδικασθέντος για μία περίπτωση Παύλου Ψωμιάδη απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή κατά τη Διαφθοράς, προέδρου πρωτοδικών Χρήστου Παπακώστα, για σειρά σοβαρών κακουργημάτων που αφορούν την εξαπάτηση όσων είχαν επενδύσει σε προϊόντα της Ασπίς.

Η ζημιά μάλιστα, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται να ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ. Ο δικαστικός λειτουργός, συγκεντρώνοντας στοιχεία και ακολουθώντας τα ίχνη της διαδρομής του χρήματος, εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εις βάρος των τριών μελών της οικογένειας του επιχειρηματία, ενώ και ο ίδιος θα προσαχθεί εντός των ημερών προκειμένου να απολογηθεί και γι’ αυτή την υπόθεση.

Το βαρύ κατηγορητήριο, κατά περίπτωση, περιλαμβάνει αδικήματα όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εγκληματική οργάνωση, στο πλαίσιο της οποίας τελέστηκαν οι πράξεις της απάτης, της απιστίας και της υπεξαίρεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι είχαν οποιαδήποτε σχέση με όσα  τους οδήγησαν τελικά στη φυλακή.

Η σύζυγος και η κόρη του Παύλου Ψωμιάδη υποστήριξαν ότι ο ρόλος τους στο ΔΣ ήταν τυπικός και δεν είχαν καμία ουσιαστική αρμοδιότητα, ο δε γιος του ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κανενός είδους ανάμειξη. Οι υπερασπιστικοί τους ισχυρισμοί ωστόσο, όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος, δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι ομόφωνα τους έκριναν προφυλακιστέους.