Σε συμφωνία με την εταιρεία Westnet του ομίλου επιχειρήσεων Π. Γερμανός προχώρησε η Wind, για την εισαγωγή tablets και την προώθησή τους μέσω του δικτύου των καταστημάτων της.
Οπως ανακοίνωσε χτες η εταιρεία, σε κάθε κατάστημα Wind από την ερχόμενη Παρασκευή θα υπάρχουν 4-7 καινούργια μοντέλα tablets (ASUS, Lenovo, Samsung κ.λπ.), των οποίων οι τιμές θα κυμαίνονται μεταξύ 59 και 749 ευρώ.
Η Wind ακολουθεί την τάση της αγοράς, η οποία δείχνει πως αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα πωλούνται περισσότερα tablets απ' ό,τι προσωπικοί υπολογιστές.
Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις των tablets κινούνται σε επίπεδα μεταξύ 30.000-35.000 συσκευών σε μηνιαία βάση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, στο εννιάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2013, οι πωλήσεις tablets κινήθηκαν σε επίπεδα άνω των 300.000 συσκευών.
Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών (επιτραπέζιοι και φορητοί) ήταν στα επίπεδα των 250.000 τεμαχίων.
H συντριπτική πλειονότητα των tablets (περίπου το 75%) που πωλούνται στην Ελλάδα, κοστίζουν κάτω από 200 ευρώ. Ουσιαστικά οι Ελληνες αγοράζουν tablet αντί για έναν φθηνό φορητό υπολογιστή (κόστους 400-600 ευρώ), προκειμένου να κάνουν βασικές εργασίες όπως είναι το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο.
Σημειώνεται ότι τα tablets είναι η μόνη κατηγορία καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας που παρουσιάζει σημαντικούς ρυθμούς ανόδου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκτιμήσεις στις αρχές του 2013 έκαναν λόγο για συνολικές πωλήσεις 200.000 τεμαχίων στο τέλος του 2013.
Ομως, πλέον θεωρείται βέβαιο ότι το τελικό νούμερο για τη φετινή χρονιά θα είναι διπλάσιο! Υπενθυμίζεται ότι το 2012 είχαν διατεθεί περίπου 120.000 tablets, κάτι που σημαίνει πως οι ρυθμοί ανάπτυξης της συγκεκριμένης αγοράς είναι πρωτόγνωροι, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης.
H συντριπτική πλειονότητα των tablets που διατίθενται στην Ελλάδα βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android, με το iOS της Apple να έχει ένα μερίδιο αγοράς γύρω στο 20%. Από πλευράς κατασκευαστών, την Apple ακολουθεί η Samsung που κινείται κοντά στο 19%, ενώ υψηλά μερίδια έχουν και οι κατασκευαστές με προσιτές συσκευές (Turbo-X, Vero, Bitmore κ.λπ.).
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από