Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα λάβει τη δόση του 1 δισ. ευρώ, παρά τη φημολογία ότι οι συνομιλίες με την τρόικα έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, εξέφρασε σε δηλώσεις του στο δίκτυο CNBC o υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

«Συνεχίζουμε τις συνομιλίες με στόχο να επιτύχουμε μια συμφωνία το συντομότερο δυνατό. Το ορόσημο φαίνεται να γίνεται αποδεκτό άρα περιμένουμε την αποδέσμευση της δόσης μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Το κλιμάκιο της τρόικας επιστρέφει την Τρίτη στην Αθήνα, για την αξιολόγηση του προγράμματος εν μέσω διαφωνιών σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις. 

Ο Γιάννης Στουρνάρας πάντως, επανέλαβε μιλώντας στο CNBC το βράδυ της Δευτέρας την άποψή του ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να προωθεί πολιτικές λιτότητας και περικοπές. Η τρόικα πιέζει την Ελλάδα να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές, προκειμένου να εξασφαλίσει την επόμενη δόση της βοήθειας, σημειώνει από την πλευρά του το αμερικανικό δίκτυο.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Γιάννη Στουρνάρα στο CNBC 

«Εχω εξηγήσει τα κοινωνικά όρια των μέτρων λιτότητας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θέλουμε να λάβουμε περαιτέρω μέτρα λιτότητας», είπε και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ακούσατε τον Πρόεδρο του Eurogroup να αναφέρεται σε αυτό και στην πραγματικότητα η τρόικα επιστρέφει με στόχο την εξεύρεση λύσης».

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε στο CNBC ότι είναι αισιόδοξος για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας ενώ παράλληλα πιστεύει πως θα καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές μέσα στο 2014.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από