Φως στο ηλεκτρονικό αρχείο της Χρυσής Αυγής προκειμένου να συλλέξουν αποδεικτικό υλικό, προσπαθούν να ρίξουν οι διωκτικές Αρχές. Στον δεύτερο και σημαντικότερο κύκλο των ερευνών για τις παράνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής εντάσσονται και οι χθεσινές έρευνες από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στα σπίτια των βουλευτών της Π. Ηλιόπουλου, Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα έπειτα από εισαγγελική παραγγελία. Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και USB, τα οποία απεστάλησαν στα εργαστήρια για την ηλεκτρονική διερεύνηση τους. Επιπλέον βρέθηκαν και δεκάδες φυσίγγια κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων. Οι τρεις βουλευτές, ήταν προγραμματισμένο να απολογηθούν αύριο ενώπιον των δύο εφετών – ειδικών ανακριτριών της υπόθεσης.

Η εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια εστιάζεται στα αρχεία των υπολογιστών προκειμένου να ερευνηθεί η ηλεκτρονική αλληλογραφία ή οτιδήποτε άλλο είναι αποθηκευμένο και θα συμβάλει στις έρευνες για τη συλλογή στοιχείων και τη στοιχειοθέτηση κατηγοριών. Η διερεύνηση αφορά την αποστολή μαζικών μηνυμάτων ή άλλων στοιχείων που θα μπορούσαν να ενισχύσουν και ακόμα διευρύνουν το κατηγορητήριο με νέα πρόσωπα. Ιδιαίτερο βάρος δίνουν οι Αρχές και στις έρευνες των κινητών τηλεφώνων, για τυχόν στοιχεία από κλήσεις και SMS ή ακόμα τηλεφωνικές επαφές που αφορούν την υπόθεση.

Τόσο οι ίδιοι οι βουλευτές όσο και ο υπόδικος εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης στη Βουλή κατήγγειλαν σε έντονο ύφος τις έρευνες στα σπίτια. Με ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή επιτίθεται κατά της κυβέρνησης και προσθέτει ότι κατά τις έρευνες τρομοκρατήθηκαν τα ανήλικα παιδιά τους και υπέστη σοκ η έγκυος σύζυγος του Π. Ηλιόπουλου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στο σπίτι του Ηλιόπουλου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φωτογραφικές μηχανές και δύο κινητά τηλέφωνα, τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και USB, ένα στιλό – ψηφιακή συσκευή και τηλεκάρτα και μια ψηφιακή συσκευή ΜΡ3.

Πλήθος φυσιγγίων βρέθηκαν, ανάμεσα στα άλλα, στο σπίτι του Γερμενή. Ειδικότερα βρέθηκαν 25 φυσίγγια κυνηγητικού όπλου καθώς και 175 φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων. Από την έρευνα στο σπίτι κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και μια κάρτα SIM, μια φωτογραφική μηχανή, ένας φορητός υπολογιστής, USB και ι – Pad καθώς και δύο ψηφιακές συσκευές card reader.

Στο σπίτι του Μπούκουρα βρέθηκαν ένα πιστόλι και μια καραμπίνα, τα οποία κατείχε νόμιμα καθώς δεν του είχε κοινοποιηθεί άρση της άδειας οπλοφορίας.

Χθες το βράδυ, πάντως, προκλήθηκε κυκλοφοριακή ασφυξία σε όλο το κέντρο της Αθήνας, όταν περίπου τριακόσιοι χρυσαυγίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τις έρευνες στα σπίτια των βουλευτών τους.