Χωρίς τον Λασμέ (με πολιτικά στον πάγκο), τον Μαυροκεφαλίδη εμπύρετο να μένει εκτός αγώνα και τον Διαμαντίδη μόλις 14’ λεπτά στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε προβλήματα στα Ιλίσια. Τέσσερις ημέρες πριν από τον «τελικό» πρόκρισης με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ, νίκησε με 87-60 τον Ηλυσιακό και επικεντρώνεται στον κρίσιμο αγώνα της Παρασκευής.

Ουσιαστικά και σήμερα το μυαλό των Πράσινων βρισκόταν στον Ερυθρό Αστέρα, αφού ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε ως στόχο να κρατήσει με γεμάτες μπαταρίες παίκτες (Διαμαντίδης 14’, Γκιστ 16’, Ματσιούλις 15’, Ούκιτς 18’) με ευαισθησία στην ενέργεια τους, να «ζεστάνει» εκείνους που αναζητούν το ρυθμό τους (Μπατίστ 30’, Μπράμος 28’) και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όσους πρέπει να ανεβούν επίπεδο και να μπουν στο rotation του Παναθηναϊκού (Γιάνκοβιτς 24’, Παππάς 18’).

Ο Γιάνκοβιτς είχε καλή απόδοση (5/6δ, 2/6τρ, 3/4β, 5ριμπ) και έδειξε πως θα αποτελέσει στο σύντομο μέλλον μια ακόμη επιλογή στο παιχνίδι του ΠΑΟ, αντιθέτως με τον Ραμέλ Κέρι που δεν είχε θετική απόδοση, κάνοντας τη θέση του στην ομάδα ακόμη πιο επισφαλής. «Ήταν σημαντικό για εμάς ότι μοιράσαμε το χρόνο συμμετοχής, ώστε να αγωνιστούν όλοι όσοι δεν είχαν αρκετό και να πάρουν ανάσες οι υπόλοιποι. Στο τρίτο δεκάλεπτο ανεβάσαμε την πίεσή μας κι ουσιαστικά εκεί τελείωσε το παιχνίδι. Καλή συνέχεια στον Ηλυσιακό» είπε ο Αργύρης Πεδουλάκης που είδε την ομάδα του να δυσκολεύεται στα πρώτα 13 λεπτά (21-22) να επιβληθεί των γηπεδούχων. Με επιμέρους σκορ 2-11 και τον Γιάνκοβιτς να βγάζει ενέργεια, ο ΠΑΟ ξέφυγε με 33-23, ενώ η ψαλίδα άνοιξε περισσότερο στην τρίτη περίοδο (56-36 στο 27’) όπου οι Πράσινοι κυριάρχησαν πλήρως.

«Ο Παναθηναϊκός δουλεύει σε διαφορετικό επίπεδο απ’ το δικό μας. Μέχρι ενός σημείου υπήρχε ένα ενδιαφέρον. Στη συνέχεια αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στα φάουλ κι ο Στέφενς έμεινε μόνος του. Θέλω να πω οτι ο D.J. δείχνει συγκεντρωμένος σ’ αυτό που κάνει. Όταν ήρθε στην Ευρώπη έπαθε μπασκετικό πολιτισμικό σοκ με το πώς αντιμετωπίζουμε το άθλημα. Αλλά είναι σοβαρός και δείχνει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και στο επόμενο επίπεδο. Το παιχνίδι ήταν μία καλή εμπειρία για τους μικρούς μας» σχολίασε ο προπονητής του Ηλυσιακού, Δημήτρης Λιόγας.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 32-46, 43-66 60-87.

Ηλυσιακός (Λιόγας): Καυκής 4 (6 λάθη), Φακοπουλίδης, Αντωνάκης, Σμιθ 6, Χατζής, Δορκοφίκης 7, Στέφενς 19 (8 ριμπ.), Βαβάτσικος 5, Ιωάννου (0/7 σουτ), Τζουγκαράκης, ΕμΜποντζ 9, Άντερσον 10.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Κέρι 3, Μπατίστ 14, Φώτσης 3, Ούκιτς 6, Διαμαντίδης 3 (6 ασίστ), Γκιστ 14, Παππάς 16, Γιάνκοβιτς 19, Ματσιούλις 5.