Τελείως απαράδεκτη χαρακτήρισε οποιαδήποτε σκέψη για κλείσιμο της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης (TV 100), ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, με αφορμή τα σενάρια που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, για κλείσιμο των δημοτικών μέσων ενημέρωσης.

Εξέφρασε δε την αντίθεσή του σε ενδεχόμενο κλείσιμο της δημοτικής τηλεόρασης, πρότεινε στο Σώμα να εκδοθεί ένα ψήφισμα για τη στήριξη της ΔΕΠΘΕ, στο οποίο να αναγράφεται, όπως είπε ότι, η ΔΕΠΘΕ δεν είναι προβληματική επιχείρηση, καλύπτει μια μεγάλη ανάγκη ενημέρωσης για τους δήμους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ενημέρωσης.

Ο δήμαρχος προανήγγειλε ακόμα και «δικαστική οδό» για το θέμα και σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι απαράδεκτο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Δεν υπάρχει δημοσιονομικό όφελος από το κλείσιμο της ΔΕΠΘΕ. Όταν αναλάβαμε (τη διοίκηση) το 2010, το κόστος ήταν 8,5 εκατομμύρια ευρώ.

»Σήμερα είναι 3,5. Η ΤV 100 έχει σταματήσει να είναι το λιβανιστήρι του δημάρχου όπως ήταν δυστυχώς πριν.

»Εγώ είχα προτείνει, να γίνει διαδημοτική, το οποίο είχα προτείνει και στον Μόσιαλο, δέχτηκε αλλά άλλαξε η κυβέρνηση. Θα κινηθούμε με όλα τα μέσα για να την προστατέψουμε. Βρισκόμαστε ήδη σε συνεννόηση με τον Δήμο της Αθήνας, ενώ θα το φέρουμε το θέμα και στη ΚΕΔΕ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Μάκης Βοϊτσίδης, ζήτησε – απευθυνόμενος στο Σώμα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου – την από κοινού δράση για την προστασία της ενημέρωσης. Όπως είπε, «τυχόν απώλεια της δημοτικής τηλεόρασης δεν θα είναι μόνο κρίμα, αλλά μεγάλη απώλεια για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης».