Η Amazon, η αμερικανική υπερδύναμη στη βιομηχανία των πωλήσεων μέσω Διαδικτύου, εξετάζει σχέδιο για την παράδοση των παραγγελιών στους πελάτες της με αεροπλανάκια-ρομπότ στα πρότυπα των μη επανδρωμένων drones του αμερικανικού στρατού, αποκάλυψε το βράδυ της Κυριακής στην εκπομπή «60 Minutes» του τηλεοπτικού δικτύου CBS, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζεφ Μπέζος.

Σύμφωνα με το σχέδιο, τα πακέτα θα παραδίδονται το συντομότερο δυνατόν με τις ιπτάμενες συσκευές μέσω της αποκαλούμενης υπηρεσίας Prime Air, είπε ο Μπέζος. Ο ίδιος είπε ότι με αυτό το σύστημα παράδοσης το προϊόν θα φτάνει στον παραλήπτη του ακόμη και μέσα σε μισή ώρα από τη στιγμή που καταχωρεί την αγορά.

Ο Μπέζος πρόβαλε ένα σχετικό βίντεο στην εκπομπή «60 Minutes» που δείχνει με ποιόν τρόπο τα μικρά drones θα περισυλλέγουν τα πακέτα μέσα σε μικρούς κίτρινους πλαστικούς κάδους από τα κέντρα διανομής της Amazon και θα πετούν μέχρι το σημείο παράδοσης των παραγγελιών αφού προηγουμένως οι πελάτες κάνουν ηλεκτρονικώς την παραγγελία τους στη διεύθυνση amazon.com.

Ο στόχος αυτού του νέου συστήματος παράδοσης είναι να φθάνουν τα πακέτα, μέγιστου βάρους 2,3 κιλών, στον πελάτη μέσα σε 30 λεπτά από τη στιγμή που κάνει την παραγγελία.

Η εκτέλεση αυτού του σχεδίου θα χρειαστεί «κάποια χρόνια», καθώς η Αmazon αναπτύσσει περαιτέρω την τεχνολογία και αναμένει την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας να τής θέσει τους όρους και τους κανονισμούς, σημείωσε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ο Μπέζος δήλωσε στην εκπομπή ότι η υπηρεσία μπορεί να είναι έτοιμη και να τεθεί σε λειτουργία ακόμη και σε τέσσερα χρόνια. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αναφορικά με τέτοια ζητήματα είναι πάντα «περισσότερο αισιόδοξος απ’ όσο θα έπρεπε».