Το 78% των ψηφοφόρων του SPD τάσσεται υπέρ της συμμετοχής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) σε «μεγάλο» κυβερνητικό συνασπισμό υπό την Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa που δημοσιεύει η εφημερίδα Welt am Sonntag.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση την συνεργασία με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) δεν επιθυμεί μόλις το 19% εκείνων που ψήφισαν το SPD στις τελευταίες εκλογές. Αντίστοιχα, μεταξύ των ψηφοφόρων του CDU, το 79% επιθυμεί τον συνασπισμό, ενώ το 15% εκφράζεται αρνητικά. Στο σύνολο του πληθυσμού ωστόσο, το 26% διαφωνεί με την δημιουργία «μεγάλου» συνασπισμού και μόνο το 65% τον επιθυμεί.

Από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών, η Γενική Γραμματέας Αντρέα Νάλες, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα, υποστηρίζει ότι το SPD «έχει κάνει περισσότερα από ποτέ» και, αναφερόμενη στην επικείμενη ψηφοφορία των 475.000 μελών του SPD για την έγκριση της συμμετοχής στην κυβέρνηση, επαναλαμβάνει ότι «η απόφαση της πλειοψηφίας θα είναι δεσμευτική», προειδοποιεί ωστόσο ότι «θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο και τι θα σήμαινε μια απορριπτική απόφαση».