Περίπου 15 λεπτά είχε διάρκεια η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζο σχετικά με την πρόθεση του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να αναλάβει την ΠΑΕ. Ο κ.Γιαννακόπουλος αποχώρησε έχοντας παραλάβει τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας προκειμένου να τα μελετήσει. Μάλιστα, στη δήλωση του ανέφερε ότι αν υπάρξει συμφωνία θα ασχοληθεί αποκλειστεί με την ΠΑΕ. Ο Γιάννης Αλαφούζος, τόνισε ότι το ποσό για το οποίο συζητούν είναι «λογικό», ενώ εμφανίστηκε ικανοποιημένος επειδή μία οικογένεια με τόσες επιτυχίες στο μπάσκετ θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο».

Αναλυτικά, η δηλωση του κ Γιαννακόπουλου έχει ως εξής:

«Σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2013, στα Γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του κ.Αλαφούζου και εμένα, με επίκεντρο το καλό του Συλλόγου και μόνο.

Σκοπός της συζήτησης ήταν, να εκδηλώσω και επισήμως στον Πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το ενδιαφέρον μου για ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια αναγέννησης της πράσινης ΠΑΕ.

Για αυτό και ζήτησα από τον κ. Αλαφούζο όλα τα απαραίτητα στοιχεία, οικονομικά και μη, προκειμένου να εξετάσω εάν και εφόσον υπάρχει γόνιμο έδαφος, ώστε να προχωρήσω αποφασιστικά και χωρίς δεύτερες σκέψεις, ύστερα βέβαια και από τη δική του σύμφωνη γνώμη.

Ο κ. Αλαφούζος συμφώνησε να μου αποστείλει το ταχύτερο δυνατόν όλα τα στοιχεία, προκειμένου να προβώ μαζί με τους συνεργάτες μου σε όλες τις απαραίτητες οικονομοτεχνικές μελέτες.

Με την ολοκλήρωση της μελέτης αυτών των στοιχείων, θα είμαι έτοιμος να ανακοινώσω στο φίλαθλο κόσμο του Παναθηναϊκού, εάν πέραν της προσφοράς της οικογένειας Γιαννακόπουλου στην ΚΑΕ, υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να προβώ σε μια επίσης σημαντική επένδυση, στην ΠΑΕ αυτή τη φορά, με αποκλειστικό στόχο να δούμε τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή εντός και εκτός Ελλάδας.

Κάθε άλλη λύση τη θεωρώ ημίμετρο και για αυτό όταν και εάν θα το αποφασίσω, θα αφιερωθώ ολοκληρωτικά στην ΠΑΕ, όπως κάναμε τόσα χρόνια και με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με σκοπό να χτιστεί ακόμα μια δυναστεία, αυτή τη φορά ποδοσφαιρική!

Παρακαλώ όλες και όλους, φιλάθλους, παράγοντες και δημοσιογράφους, μέχρι τη στιγμή των επίσημων ανακοινώσεων, και με γνώμονα το καλό του Συλλόγου και μόνο, να χαμηλώσουν οι τόνοι.

Η συζήτηση για το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν προσφέρεται για φιέστες ούτε εντυπωσιασμούς. Και αυτό θα ήταν το τελευταίο που θα επιθυμούσα στην παρούσα φάση. Αυτό που με ενδιαφέρει τόσο εμένα όσο και τον κ. Αλαφούζο, που ομολογουμένως έχει αναλάβει ένα αρκετά δύσκολο έργο, είναι το αύριο του Συλλόγου.

Για το αύριο του Παναθηναϊκού, με σοβαρότητα και συναίσθηση της πραγματικότητας, θα μιλήσουμε ξανά όταν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις».

Ο Αλαφούζος

Ο Γιάννης Αλαφούζος τοποθετήθηκε αργότερα,κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο κ Αλαφούζος, ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος για το γεγονός ότι για πρώτη φορά εμφανίζεται ενδιαφέρον για την ΠΑΕ, έδειξε δε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μία οικογένεια με τόσες πολλές επιτυχίες στο μπάσκετ θέλει να ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο.

«Ηταν σαφέστατος και αισθάνομαι ότι η ΠΑΕ απέκτησε έναν ισχυρό, το λιγότερο, σύμμαχο, που δεν είχαμε», είπε για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο κ Αλαφούζος είπε επίσης ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σχετικά με τον ξένο επενδυτή και πρόσθεσε ότι ο κ Γιαννακόπουλος θα ήθελε να ενισχύσει την ομάδα με έναν ποδοσφαιριστή, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

«Το ποσό είναι λογικό, σημερινό ποσό, είναι πραγματοποιήσιμο. Θα έρθει σε επαφή μαζί μου ο δικηγόρος του και μετά θα ορίσουμε κάποιους ειδικούς οικονομοτεχνικούς ελεγκτές που θα πάρουν ό,τι στοιχεία θέλουν οι ξένοι, με μυστικότητα, για να αποφασίσουν εάν ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον Παναθηναϊκό και εφόσον ενδιαφέρονται θα επενδύσουν. Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος από την εξέλιξη αφού εμφανίζεται σοβαρή πιθανότητα να ενισχυθεί ο Παναθηναϊκός με μια πολύ ισχυρή οικογένεια που έχει τόσες επιτυχίες στο μπάσκετ. Η «Συμμαχία» είμαστε θεματοφύλακες του Παναθηναϊκού. Ανεξάρτητα αν ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον κ. Γιαννακόπουλο, θα έχει τη στήριξή μας και θα έχουμε τη στήριξή του», είπε ο κ Αλαφούζος.

Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα είπε: «Τα πράγματα θα ακολουθήσουν μια φυσιολογική πορεία. Δεν είναι κάτι που θα τελειώσει σε μερικές εβδομάδες. Τα πράγματα συνεχίζονται ακριβώς όπως είχαν πριν, μέχρι να έχουμε κάποια άλλη εξέλιξη».

Ο κ Αλαφούζος πρόσθεσε επίσης ότι: «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι από την κατάσταση του Παναθηναϊκού. Έχουμε τη Γενική Συνέλευση σε λιγότερο από ένα μήνα και νομίζω ότι είναι πιο σωστό να ενημερώσω τα μέλη της «Συμμαχίας». Είμαστε πια πιο φειδωλοί γιατί η δημοσιοποίηση των οικονομικών μας στοιχείων κάνει κακό γιατί τα αξιοποιούν οι εχθροί μας».