Στον αέρα βρίσκεται, πλέον, το χειμερινό εξάμηνο στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι των δύο ιδρυμάτων αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις. Αμφότεροι συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι την επόμενη Τρίτη.

Ειδικότερα, οι διοικητικοί του ΕΜΠ, κατά τη συνέλευσή τους την Πέμπτη, αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή και συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Απεργίες έως και την Τρίτη αποφάσισαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, ευθυγραμμιζόμενοι με τους συναδέλφους τους στο ΕΜΠ.

Οι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ θα επανακαθορίσουν τη στάση τους σε νέα συνέλευση την Τρίτη.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι αντιδρούν στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για διαθεσιμότητα και δεν πείσθηκαν από τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ότι διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος κατά τη χθεσινή τους συνάντηση τόνισε στους διοικητικούς υπαλλήλους πως 650 υπάλληλοι θα επανατοποθετηθούν σε ιδρύματα που έχουν κενά. Ωστόσο, αυτό αφήνει απ’ έξω πολλούς άλλους, καθώς με την Κοινή Υπουργική Απόφαση τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικοί από οκτώ ΑΕΙ.