Με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς παρομοιάζει η γαλλική εφημερίδα L’ Equipe τον Κώστα Μήτρογλου στον οποίο έχει ολοσέλιδο αφιέρωμα ενόψει του αποψινού αγώνα Παρί Σεν Ζερμέν-Ολυμπιακός στο «Παρκ ντε Πρενς» για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η γαλλική εφημερίδα στο φύλλο της Τετάρτης στο αφιέρωμα της αναφέρεται με κολακευτικά σχόλια για τον φορ του Ολυμπιακού και επισημαίνει ότι έχει σημειώσει 23 γκολ την εφετινή σεζόν (σε 22 ματς). Οι Γάλλοι συγκρίνουν τον Πιστολέρο με τους Ζλάταν Ιμπραϊμόβιτς, Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις των δύο Αλγερινών Τζαμέλ Αμπτούν και Καρλ Μετζανί.

«Μπορεί να γίνει τεράστιος. Μπορείς να βασιστείς σε αυτόν. Είναι ένας ολοκληρωμένος επιθετικός. Πιστεύω ότι ο Μήτρογλου επιτέλους κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να βασίζεται μόνο στα προσόντα του. Η αποχώρηση του Ραφίκ Τζιμπούρ τού έκανε καλό. Τον απελευθέρωσε. Σήμερα είναι ο μοναδικός σέντερ φορ», τόνισε ο εξτρέμ της Νόριτς και πρώην του Ολυμπιακού Τζαμέλ Αμπτούν.

Από την πλευρά του ο Μετζανί δήλωσε: «Έχει έναν αέρα λίγο βαρύ, λίγο αδιάφορο, αλλά αυτό είναι παραπλανητικό. Είναι ικανός να αποφύγει τον αντίπαλό του με μία κοφτή ντρίμπλα».

Σε άλλο δημοσίευμα, του goal.com, φιλοξενούνται δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πιερ Ισά και συμπαικτών του Μήτρογλου.

«Μετά την αποχώρηση του Τζιμπούρ, ο Μήτρογλου απελευθερώθηκε», σημείωσε ο Ισά.Μάλιστα ο Χαβιέρ Σαβιόλα θεωρεί ότι θα είναι καλό για τον Έλληνα επιθετικό να παίξει στην Ιταλία ή την Ισπανία, καθώς έχει τις δυνατότητες να διακριθεί. Παράλληλα, γίνεται μια γενικότερη αναφορά στα κατορθώματα του Μήτρογλου τη φετινή σεζόν, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις του Μίτσελ και συμπαικτών του 25χρονου διεθνούς φορ. Ολοι υποκλίνονται στην αξία του.

Εκπρόσωποι ευρωπαϊκών κλαμπ (Ντόρτμουντ, Λίβερπουλ, Ιντερ, Αρσεναλ) θα βρίσκονται στο «Πάρκο των Πριγκίπων» για να δουν το παιχνίδι και για να τσεκάρουν για άλλη μία φορά τον Κώστα Μήτρογλου.

Ανακοίνωση για τους φιλάθλους στο Παρίσι

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε την Τετάρτη ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους φιλάθλους της που βρίσκονται στο Παρίσι για τον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν.

«Η ανταλλαγή των Vouchers με τα εισιτήρια που θα επιτρέψουν στους φιλάθλους να εισέλθουν στο γήπεδο «Παρκ ντε Πρενς» έξω από το γήπεδο, από τις 17:30 έως τις 20:15 (τοπική ώρα). Όσοι φίλαθλοι έρθουν μεμονωμένα στο γήπεδο θα πρέπει να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες της Γαλλικής Αστυνομίας:

• Το σημείο συνάντησης είναι η στάση Porte de St Cloud της Γραμμής ΜΕΤΡΟ 9 άπό τις 17:00 και μετά.

• Με τις οδηγίες της Γαλλικής Αστυνομίας θα οδηγηθούν έξω από το γήπεδο «Παρκ ντε Πρενς», όπου θα γίνει η ταυτοποίηση των προσωπικών στοιχείων με τα Voucher και η ανταλλαγή τους με εισιτήρια.

• Προσοχή, εάν δεν γίνει η παραπάνω ταυτοποίηση (τα στοιχεία του Voucher δεν είναι ίδια με τα στοιχεία της Ταυτότητας η Διαβατηρίου) δεν θα είναι δυνατή η ανταλλαγή.

• Στο γήπεδο απαγορεύεται το κάπνισμα».

Οι Νέοι του Ολυμπιακού έδειξαν το δρόμο

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού ήρθε ισόπαλη (1-1) με την αντίστοιχη της Παρί Σεν Ζερμέν για την 5η αγωνιστική του UEFA Youth League στο γήπεδο Μονμπορόν στις Βερσαλλίες. Οι Παριζιάνοι προηγήθηκαν στο 56′ με πέναλτι του Μπαμπόκ και οι Ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν με τον Ψυχογιό (82′).

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους τρεις βαθμούς και παραμένει τελευταίος στον τρίτο όμιλο, ενώ η Παρί έχει πλέον έξι βαθμούς και παραμένει δεύτερη.

Παρί Σεν Ζερμέν: (Κ20): Κλαβό, Ντιακιέζ, Ντουμπιά, Κιμπέμπε, Μπαμπόκ, Επεγιάρ, Περέιρα ντε Σα (87′ Φαράντ), Λατούρ (77′ Ντεμονσί), Κομάν, Ονγκεντά, Ογκουστάν (68′ Μεϊτέ).

Ολυμπαικός: (Κ20): Ηλιάδης, Βούρος, Σωτηράκος, Βλάχος, Μακροστέργριος, Παπασάββας (15′ λόγω τραυματισμού Λάτσι), Νασιακόπουλος, Σιώπης, Πασαλίδης (46′ Γκούτσιος), Γιάνκοβιτς, Ιγνατίδης.

.