Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι αρχηγοί έως το τέλος της σεζόν υποστήριξε ο γκολκίπερ των Ερυθρολεύκων Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο. Ο ισπανός τερματοφύλακας αναφέρθηκε για το εξαιρετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού από τις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ και στα τα δύο επόμενα ματς που θα δώσει η ομάδα του με Πανθρακικό, Παρί Σεν Ζερμέν.

« Η ατμόσφαιρα είναι πάρα πολύ ωραία στην ομάδα. Είχαμε τα νικηφόρα αποτελέσματα πριν από τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Και μετά ήρθαν οι επιτυχίες των διεθνών μας, οι οποίοι όταν γύρισαν στα αποδυτήρια, συνεισέφεραν περισσότερο στη δημιουργία ακόμα καλύτερης ατμόσφαιρας ενόψει των σημαντικών υποχρεώσεων που έχουμε στη συνέχεια της σεζόν», τόνισε στη Nova ο Ρομπέρτο.

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έδειξε την προτίμηση του να αγωνιστούν στον ίδιο όμιλο στο Μουντιάλ η Ελλάδα με την Ισπανία.

«Θα ήταν ωραίο να μπορούσαμε να δούμε αυτό το παιχνίδι, γιατί γνωρίζω ποδοσφαιριστές και από τις δύο πλευρές και θα μου άρεσε πολύ να τους δω στον ίδιο όμιλο», είπε ο ισπανός γκολκίπερ.

Επιστρέφετε στο πρωτάθλημα με τον αγώνα κόντρα στον Πανθρακικό. Τι γνωρίζεις για τον αντίπαλό σας;

«Πρέπει να δείξουμε πως η πρόθεσή μας είναι να κερδίζουμε σε οποιοδήποτε γήπεδο. Να συνεχίσουμε να δείχνουμε την καλή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Να δείξουμε πως είμαστε οι πρωτοπόροι, οι αρχηγοί. Να το δείχνουμε αυτό έως το τέλος της χρονιάς».

Έχουν ιδιαιτερότητες οι αγώνες που προηγούνται ευρωπαϊκών αναμετρήσεων;

«Για εμάς όλοι οι αγώνες είναι σημαντικοί. Ακόμη και όταν διεξάγονται πριν από ένα σημαντικό παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ όπως είναι αυτό με την Παρί Σεν Ζερμέν. Οπως όλες οι μεγάλες ομάδες, έτσι και εμείς πρέπει να διαφοροποιούμε τα παιχνίδια του πρωταθλήματος από τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύω ότι αυτό είναι χαρακτηριστικό των μεγάλων ομάδων. Και εμείς έχουμε δείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε».

Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα είναι στην Κομοτηνή, αλλά και στο Παρίσι. Μάλιστα, εξαντλήθηκαν τα 1.800 εισιτήρια που πήραν οι Ερυθρόλευκοι το ματς με την Παρί. Πόσο σημαντική είναι για εσάς η παρουσία των οπαδών σας στα εκτός έδρας ματς;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς τους παίκτες, να ξέρουμε πως έχουμε πάντα την υποστήριξη των φιλάθλων μας. Θυμάμαι στα δύο εκτός έδρας ευρωπαϊκά ματς και ιδιαίτερα στο παιχνίδι με τη Αντερλεχτ. Ακουγόντουσαν περισσότερο οι δικοί μας φίλαθλοι, παρά οι Βέλγοι. Μας δίνουν ώθηση με την υποστήριξή τους. Πιστεύω ότι αυτό θα επαναληφθεί στο Παρίσι. Θα είναι για εμάς ένα επιπλέον κίνητρο, για να προσπαθήσουμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό κόντρα στην Παρί».