Αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης υπέβαλε ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος στις ανακρίτριες που διενεργούν την έρευνα για την υπόθεση της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o Νίκος Μιχαλολιάκος αφού αντικρούει την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης υποστηρίζει ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι που ορίζει ο νόμος για την παραμονή του στη φυλακή.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κρατείται σε ειδική πτέρυγα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού από τις αρχές Οκτωβρίου, μαζί με τούς βουλευτές Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό.

Ανάλογο αίτημα για αποφυλάκισή της υπέβαλε και η κατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη, που υπηρετούσε στον Πειραιά, ενώ εκκρεμεί η απόφαση στο αίτημα αποφυλάκισης που έχει ήδη υποβάλει ο κατηγορούμενος Γιάννης Άγγος.

Απολογίες τη Δευτέρα και νέες κλήσεις για απολογία

Στο μεταξύ, οι ανακρίτριες της υπόθεσης, που έχουν καλέσει ενώπιόν τους σε απολογία, τη Δευτέρα, τους βουλευτές Στάθη Μπούκουρα, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Γιώργο Γερμενή, απέστειλαν νέες κλήσεις σε απολογία.

Οι κλήσεις αφορούν δυο νέους κατηγορούμενους και, σύμφωνα με πληροφορίες και «νέα πρόσωπα», αφού δεν έχουν εμφανιστεί σε κανένα στάδιο της διαδικασίας. Οι δύο κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.