Την αναστολή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, που θα γινόταν σήμερα, Κυριακή, ανακοίνωσε το Ανώτατο Δικαστήριο στις Μαλδίβες.

«Όλες οι αρμόδιες αρχές πρέπει να ενημερωθούν ότι οι εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή δεν μπορούν να διεξαχθούν» ανακοίνωσε το Ανώτατο Δικαστήριο.

Μετά τον πρώτο γύρο, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, τα εκλογικά τμήματα θα άνοιγαν το μεσημέρι της Κυριακής για να εκλέξουν οι πολίτες τον νέο πρόεδρο, όπως απαιτεί το Σύνταγμα.

Στον πρώτο γύρο επικράτησε ο πρώην πρόεδρος και ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο 46χρονος Μοχαμέντ Νασίντ με το 45,08 % των ψήφων. Την Κυριακή είχε να αντιμετωπίσει τον Αμπντουλάχ Γιαμίν ο οποίος πήρε το 31,21 % των ψήφων.

Ωστόσο, ο Γιαμίν ζήτησε να καθυστερήσει ο δεύτερος γύρος, καθώς χρειάζεται χρόνο για την καμπάνια του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του, τονίζοντας ότι ένας δεύτερος γύρος την Κυριακή «μπορεί να υπονομεύσει τα συνταγματικά δικαιώματα πολλών ανθρώπων και αποφάσισε να καθυστερήσει η εκλογική διαδικασία για έξι ημέρες.

Οι εκλογές αυτό το Σαββατοκύριακο είναι η τρίτη προσπάθεια να επιλεγεί νέος πρόεδρος μετά από μήνες πολιτικής αστάθειας.

Ο Γιαμίν είναι ο ετεροθαλής αδελφός του Μαουμόν Αμπντούλ Γκαγιόμ του αυτοκράτορα, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα για 30 χρόνια.