Τη διαφωνία του ως προς τις θέσεις που διατυπώθηκαν στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε τη Δευτέρα – για άλλη μια φορά – με συνέντευξή του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Σπύρος Λυκούδης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ θέλω μια πιο ανοιχτή ΔΗΜΑΡ στα άλλα κεντροαριστερά κόμματα.

»Εκεί έχω εκφράσει τη διαφωνία μου. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι όταν τελειώσει το συνέδριο ή Δημοκρατική Αριστερά θα είναι ενωμένη».

Παράλληλα ο Σπύρος Λυκούδης τόνισε μιλώντας – στον Real FM – ότι η διαφωνία του «προσωποποιήθηκε με βάση τα δημοσιεύματα», ενώ όπως είπε «δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εγώ κατέθεσα διαφωνία ως προς τις θέσεις που ακούστηκαν στην κεντρική επιτροπή»

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ ασκεί πολιτικές που η ΔΗΜΑΡ δεν συμφωνεί. Αντιλαμβάνομαι και δέχομαι τις επιφυλάξεις της Κεντρικής Επιτροπής, ότι πάρα πολύ δύσκολα θα μπορούσαμε να ταιριάξουμε. Είναι πολύ σημαντικό, η Δημοκρατική Αριστερά να πάρει πρωτοβουλίες για να ανοίξει τη συζήτηση σε αυτό τον χώρο και να μην αφοπλίζεται από την αρχή η δυνατότητα διαλόγου», σχολίασε ο κ. Λυκούδης.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ενδεχόμενο συνεργασίας, ο κ.Λυκούδης ανέφερε: «Η ΔΗΜΑΡ έχει συνεργαστεί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κόμματα ένοχα για το παρελθόν. Πολύ περισσότερο μπορεί να συνεργαστεί με ένα αριστερό κόμμα που μας χωρίζουν πολλά πολιτικά.

»Το θέμα είναι σε ποιά βάση θα συνεργαστεί. Και ξαναλέω ακόμη μία φορά, με βάση τη σημερινή αντίληψη για τα πράγματα του ΣΥΡΙΖΑ, τα παρόντα και τα μέλλοντα, η δυνατότητα να συμπράξουμε είναι πάρα πολύ μικρή, έως ελάχιστη, έως απίθανη.

»Είναι ωστόσο βασικά μέσα στην πολιτική επιδίωξη κάθε κόμματος να επιχειρεί όχι μόνο να καταθέσει στην κοινωνία τη δική του πολιτική –εννοώ για τη ΔΗΜΑΡ- αλλά να προσπαθεί να επηρεάσει και άλλα κόμματα προς τη σωστή, κατά τη γνώμη της, κατεύθυνση.

Μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναδεί τις βασικές του στρατηγικές και τις βασικές του πολιτικές και να ανοίξει ένας δρόμος συνάντησης».

Τέλος εξέφρασε την άποψη ότι η «ομαλότητα στην χώρα και η Δημοκρατία μπήκαν στο στόχαστρο των δολοφόνων των δύο νεαρών, μελών της Χρυσής Αυγής».