Υπέρ της πρότασης αλλαγής του εκλογικού νόμου και καθιέρωσης της απλής αναλογικής που κατέθεσε στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ, τάχθηκε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ υπενθύμισε πως και το κόμμα του είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση το 2012 προς αυτή την κατεύθυνση.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα υποστηρίξει την πρόταση του Φώτη Κουβέλη εφόσον τη βρίσκει ικανοποιητική, ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε: «Προφανώς. Κι αν συναντιέται με την πρόταση που ήδη σας λέω, τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2012, αν δεν κάνω λάθος, είχαμε καταθέσει, γιατί όχι; Μακάρι. Θα είναι τομή για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα. Να σταματήσουμε να παίζουμε με τα νόθα, καλπονοθευτικά συστήματα, τα οποία αποτέλεσαν τη σανίδα σωτηρίας του διεφθαρμένου δικομματισμού τις προηγούμενες δεκαετίες».

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα είχε λίγο νωρίτερα θυμίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση για την καθιέρωση της απλής αναλογικής «η οποία πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι και μια πάγια συνταγματική ρύθμιση».

«Κατά συνέπεια, με βάση αυτή την κατατεθειμένη και παγιωμένη αντίληψή μας, προφανώς υποστηρίζουμε την υπόθεση της απλής αναλογικής. Αλλά της απλής αναλογικής, όχι άλλου είδους.. Οχι τερτίπια που κατά καιρούς ακούγονται…» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Στο ζήτημα της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα και αν το αν αυτό είναι κάτι που συζητάει και ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, προωθώντας την καθιέρωση της απλής αναλογικής, μολονότι ίσως να μην τον συμφέρει ο Σκουρλέτης απάντησε: «Εγώ θα σας έλεγα το εξής. Απλή αναλογική σημαίνει και αυτό».

Ο Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε και το θέμα που προέκυψε με τον Μανώλη Γλέζο ο οποίος την Τετάρτη στον ΒΗΜΑ FM 99,5 παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πείσει την κοινωνία σχετικά με το πού θα βρει τα χρήματα.

«Υπάρχουν καλοπροαίρετες κριτικές υπάρχουν και κακοπροαίρετες» απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ερώτηση και προσέθεσε: «Ο Μανώλης Γλέζος πάντοτε με τη δική του σοφία και με το δικό του τρόπο ασκεί μια κριτική καλών προθέσεων. Θα σας έλεγα επί της ουσίας τώρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό προσπαθεί και κάθε μέρα νομίζω το κάνει και με τον καλύτερο τρόπο να είναι όσο το δυνατό πιο πειστικός. Γι αυτό και είναι εδραιωμένη πια η εκτίμησή μας ότι βρίσκει ανταπόκριση η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό κι εμείς είμαστε απ΄ αυτούς που δεν φοβόμαστε ανά πάσα στιγμή να κριθούμε από τον ίδιο το λαό, ο οποίος θα κρίνει και το βαθμό πειστικότητας του κάθε προγράμματος και του κάθε κόμματος».