Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του δείγματος DNA της Σάσκα Ρούσεβα και της σύγκρισης με αυτό της μικρής Μαρίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι όντως η βιολογική μητέρα του μικρού κοριτσιού, η υπόθεση του οποίου έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Η Σάσκα Ρούσεβα και ο σύζυγός της Αθανάς ζουν επί αρκετά χρόνια σε οικισμό Ρομά στο Νικολάεβο της Βουλγαρίας και χθες ανακρίθηκαν από την αστυνομία για την υπόθεση.

«Δεν είμαι σίγουρη ότι αυτή η Μαρία είναι κόρη μου, αλλά μπορεί κιόλας. Και σίγουρα δεν την πούλησα. Αν την είχα πουλήσει, θα ζούσαμε έτσι;», είπε η γυναίκα επιστρέφοντας στον οικισμό των ρομά μετά την ανάκρισή της.

Πάντως, εκ μέρους της, η Περιφερειακή Εισαγγελία της πόλης Καζανλάκ διέταξε να αρχίσει προανάκριση της υποτιθέμενης μάνας της μικρής Μαρίας για ενδεχόμενη συμμετοχή σε εμπορία βρεφών.

Αυτό ανακοίνωσε η αρμόδια εισαγγελία της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την οποία η κ. Σάσκα Ρούσεβα κατηγορείται, βάσει του άρθρου 182Β του Ποινικού Κώδικα της Βουλγαρίας, ότι έδωσε τη συγκατάθεση της για ενδεχόμενη πώληση του βρέφους, που γέννησε το 2009 στο εξωτερικό.