Εκ νέου απομαγνητοφώνηση των επίμαχων συνομιλιών του Μάκη Ψωμιάδη ενώπιον πραγματογνώμονα διέταξε τη Δευτέρα το δικαστήριο στη δίκη για τα στημένα ποδοσφαιρικά ματς, μετά την αμφισβήτηση της γνησιότητάς τους από την πλευρά του κατηγορουμένου.

Η υπεράσπιση του Μάκη Ψωμιάδη είχε καταθέσει ένσταση να μη ληφθούν υπόψη οι συνομιλίες, στις οποίες έχει βασιστεί το κατηγορητήριο και οι οποίες δεν περιέχουν έκθεση πραγματογνωμοσύνης όπως ορίζει ο νόμος.

Κατόπιν τούτου, η εισαγγελέας της έδρας Βιργινία Σακελλαροπούλου, είπε: «Αποδεικτικό μέσο είναι οι ψηφιακοί δίσκοι και όχι τα πέντε κίτρινα ντοσιέ που περιέχουν τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Τα DVD είναι αναγνωστέο έγγραφο και έχει γίνει νόμιμη άρση του απορρήτου. Είναι στη διάθεση του δικαστηρίου και μπορεί να τα ακούσει».

Ο συνήγορος του Μάκη Ψωμιάδη, Γιάννης Ηρειώτης, αναρωτήθηκε στη συνέχεια: «Από πού προκύπτει ποιος μιλάει στα DVD; Πρέπει να ελεγχθεί. Μπορεί να μιλάει ο Μητσικώστας»!

Για να του απαντήσει η Εισαγγελέας: «Προτείνω να μην αναγνωστούν και να μη ληφθούν υπόψη τα πέντε κίτρινα ντοσιέ, αλλά να γίνει ακρόαση των ψηφιακών δίσκων».

Ο Γιάννης Ηρειώτης, συμπλήρωσε: «Πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητα της καταγραφής και η ταυτότητα των συνομιλούντων. Αμφισβητούμε τη γνησιότητά τους, αμφισβητούμε τα πάντα. Έπρεπε να είχε γίνει πραγματογνωμοσύνη».

Η έδρα απάντησε πως δεν τίθεται θέμα γνησιότητας, γιατί είναι συγκεκριμένοι άνθρωποι για τους οποίους έγινε άρση απορρήτου: «Είναι γεγονός ότι πρόκειται για πρόχειρα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά. Το δικαστήριο θα ακροαστεί τους ψηφιακούς δίσκους και θα διαπιστώσει τη γνησιότητα της απομαγνητοφώνησης. Δεν τίθεται κανένα θέμα γνησιότητας είναι οι συγκεκριμένοι οι κάτοχοι των τηλεφώνων».

Κατόπιν όλων, το δικαστήριο διατάσσει μερική απομαγνητοφώνηση του περιεχομένου των 82 ψηφιακών δίσκων και διορίζει δύο πραγματογνώμονες προκειμένου να υποβάλουν εκθέσεις απομαγνητοφώνησης των συνομιλιών.

Η ένσταση για τη μη ανάγνωση των περιεχομένων του ντοσιέ, έγινε δεκτή και οι συνήγοροι των κατηγορουμένων μπορούν να διορίσουν τεχνικούς συμβούλους εντός 48 ωρών.

Το δικαστήριο διέκοψε και η δίκη θα συνεχιστεί Τρίτη και Πέμπτη με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.