Δέσμη παροχών προς τους κατοίκους των νησιών της χώρας, που εξυπηρετούνται αεροπορικώς από το δίκτυο των άγονων γραμμών που καλύπτει η Olympic Air, παρουσίασε τη Δευτέρα στους εκπροσώπους τους η διοίκηση της Aegean Airlines.

Στόχος της εταιρείας, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Olympic Air, είναι η αύξηση της κίνησης μέσω νέων χαμηλότερων ναύλων, καθώς και η αύξηση της συνδεσιμότητας των νησιών με το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό από την 1η Δεκεμβρίου 2013 θα τεθούν σε εφαρμογή οι εξής ενέργειες:

Δημιουργία και δεύτερου χαμηλότερου ναύλου ύψους 39 ευρώ για τα 12 νησιά άγονης γραμμής με απευθείας σύνδεση με την Αθήνα.

Μέχρι σήμερα διατίθεται ένας ναύλος ανά προορισμό στις άγονες γραμμές, ο οποίος έχει προσδιορισθεί (ως ανώτατος) από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και κυμαίνεται μεταξύ 56 και 92 ευρώ ανά μονή διαδρομή, ανάλογα με τον προορισμό. O νέος δεύτερος ναύλος θα ισχύει με σημαντικό διάστημα προαγοράς και για αριθμό θέσεων ανά πτήση που θα αυξομειώνεται εποχικά.

Προσφορά δωρεάν θέσεων (πλέον φόρων αεροδρομίων) κατά τους μήνες Νοέμβριο-Μάρτιο για το εσωτερικό σκέλος των συνδέσεων των νησιών της άγονης γραμμής με το εξωτερικό με πτήσεις της Aegean ή της Olympic Air.

Για τους μήνες Απρίλιο-Οκτώβριο η χρέωση θα είναι 20 ευρώ ανά σκέλος (πλέον φόρων αεροδρομίων). Η δυνατότητα αυτή θα ισχύει για επιβάτες που ταξιδεύουν την ίδια ημέρα από το εξωτερικό προς τις άγονες γραμμές (ή αντίστροφα) και εκτελούν και τα δύο σκέλη με πτήσεις της Aegean ή της Olympic Αir.

Αύξηση κατά 15-35% της χωρητικότητας σε θέσεις (μέσω της χρήσης μεγαλύτερων αεροσκαφών) για τους μήνες Ιούλιο-Σεπτέμβριο σε εφτά από τους προορισμούς των άγονων γραμμών, όπου είναι εφικτό επιχειρησιακά- εμπορικά (Νάξος, Αστυπάλαια, Ικαρία, Ζάκυνθος, Σκιάθος, Κάρπαθος, Κύθηρα).