«Αν ξεκινάς όπως ξεκινήσαμε εμείς, δεν αξίζεις να κερδίσεις». Τάδε έφη Χουμπ Στέφενς, μετά το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ χθες στο Ηράκλειο. Ο Δικέφαλος ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε και να το κερδίσει αλλά και να το χάσει, έτσι όπως εξελίχθηκε. Το θέμα είναι ότι, ενώ ο ΠΑΟΚ στραβοπάτησε, ο θεωρητικά αντίπαλός του για την κατάκτηση του τίτλου Ολυμπιακός νίκησε με 0-2 τον Πανιώνιο και ξέφυγε τρεις βαθμούς στον πίνακα της βαθμολογίας.

Ο Στέφενς έχει πει ότι οι παίκτες του θα πρέπει να μάθουν να παίζουν τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Από το χθεσινό παιχνίδι προκύπτει ότι οι παίκτες του θα πρέπει να μάθουν να παίζουν τρία παιχνίδια την εβδομάδα και ότι θα πρέπει να αγωνίζονται από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, γιατί χθες εναντίον του ΟΦΗ ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι από το 25′ και μετά. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, όμως, οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με 1-0 με γκολ του Περογαμβράκη από το 15′ και είχαν απειλήσει και άλλες φορές την εστία του Χακόμπο.

Οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου δεν έχουν δικαιολογία για τη χθεσινή τους εμφάνιση στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα. Δεν ήταν θέμα κούρασης, αφού την περασμένη Πέμπτη στο Κύπελλο αγωνίστηκαν οι «ρεζέρβες». «Φοβηθήκαμε το ματς. Σεβαστήκαμε περισσότερο από όσο έπρεπε τον ΟΦΗ», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Λίαμ Λόρενς. Το 1-1 έκανε ο Νέτσιντ στο 74′ που μπήκε ως αλλαγή, ενώ ο Λίνο είχε δοκάρι στο 54′.

Καλή ήταν η διαιτησία του Μάνταλου (Αθηνών). Την κίτρινη κάρτα είδαν οι: Στοχ, Βούκιτς, Λίνο, Νέτσιντ, Τζιόλης.

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Βερόν, Τριποτσέρης, Ζόρο (23′ Ζβασίγια), Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου (86′ Μακουκούλα), Ζε Εντουάρντο (66′ Φραγκουλάκης), Μπούρμπος, Περογαμβράκης, Μίλιαζες, Μακρής.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Βίτορ, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Λάζαρ (64′ Λόρενς), Τζιόλης, Βούκιτς (71′ Νέτσιντ), Στοχ, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (65′ Γεωργιάδης).

Την Πέμπτη στην Ολλανδία ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Αλκμααρ για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, με νέο προπονητή, αφού ο Γκέρτγιαν Φέρμπεεκ αποτελεί παρελθόν για την ομάδα.