Σε κατάσταση πανικού βρέθηκε η Χρυσή Αυγή στην είδηση των συλλήψεων της ηγετικής της ομάδας, ενώ φαίνεται ότι τα μέλη της οικογένειας Μιχαλολιάκου –με προεξάρχουσα τη σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια –αναλαμβάνουν τα ηνία της οργάνωσης.
Σε κάθε περίπτωση, το χτύπημα ήταν συντριπτικό για τη Χρυσή Αυγή, που μετρούσε σοβαρές απώλειες στις δημοσκοπήσεις μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα –ενώ δεν κατόρθωσε να κινητοποιήσει πάνω από 300 άτομα έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση για να συμπαρασταθούν στον συλληφθέντα «φύρερ». Είναι χαρακτηριστικό πως οι ιστοσελίδες των περισσότερων περιφερειακών οργανώσεων αρκέστηκαν το Σάββατο σε μια λιτή ανακοίνωση των γεγονότων, ενώ άλλες αναμετέδιδαν την «έκτακτη είδηση» του κεντρικού ιστοτόπου της Χρυσής Αυγής. Ενδεικτικό του πανικού των οπαδών της ήταν και το γεγονός ότι πλέον η Τοπική Οργάνωση Νίκαιας επιτρέπει την είσοδο στον ιστότοπό της μόνο σε όσους διαθέτουν κωδικό.

Πάντως, με αναρτήσεις στις σελίδες των τοπικών οργανώσεων, τα μέλη τους προσπαθούν να ηρωοποιήσουν τους συλληφθέντες βουλευτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επίσημος ιστότοπος της ακροδεξιάς οργάνωσης παρομοίαζε σε σχετικό κείμενο που ανέβασε χθες τους συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής με τον… Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Στο ίδιο… ιστορικό ύφος και η χθεσινή πρωινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Οργάνωσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η Τοπική Οργάνωση Καβάλας επέλεξε να γράψει για τον συνταγματάρχη Θεόδωρο Μανωλάκη, ο οποίος «αν και τραυματισμένος στο φορείο του, κατηύθυνε το σύνταγμά του στη μάχη της Δοϊράνης… Οι στρατιώτες του όσο τον έβλεπαν τόσο περισσότερο θάρρος έπαιρναν, νικώντας τους Βούλγαρους σε όλο το μέτωπο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Από το Σάββατο το μεσημέρι τα μέλη της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Μακεδονίας έγραφαν στο μπλογκ τους για την «εγκληματική οργάνωση Σαμαρά – Βενιζέλου και λοιπών του «κλεπτοκρατικού τόξου»» που διώκουν το φρόνημα των ελλήνων εθνικιστών. «Οι γελοίες κατηγορίες που μας προσάπτουν δεν στέκουν ούτε σε δικαστήριο τριτοκοσμικής χώρας υπό δικτατορία. Σύντομα ο αρχηγός μας και οι βουλευτές μας θα είναι ελεύθεροι και οι κατήγοροί μας θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα», γράφουν και καταλήγουν: «Ζήτω η νίκη».

Από τις τοπικές οργανώσεις που από την πρώτη στιγμή ανέβαζαν κείμενα υποστήριξης στους συλληφθέντες ήταν ο πυρήνας Κέρκυρας. Τα μέλη τού συγκεκριμένου πυρήνα εκθειάζουν τη… χαμογελαστή στάση που κράτησαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η παρέα του.