Συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα εχει την Πέμπτη στις 10 το πρωί η αντιπροσωπεία της τρόικας, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμύνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και της υφυπουργού Φώφης Γεννηματά για τις αμυντικές βιομηχανίες.

Στην πρωϊνή συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το θέμα του προϋπολογισμού του 2014. Η τρόικα φέρεται να εχει ήδη συμφωνήσει οτι το 2013 η ύφεση θα ειναι 4%. Επιπλέον, ειναι κοντά σε συμφωνία με την κυβέρνηση για το οτι ο προϋπολογισμός θα παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 0,2%. Για το 2014 τα μεγέθη δεν εχουν ακόμη συμφωνηθεί.

Στην απογευματινή συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ.

Η τρόικα επιμένει στην επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων των βιομηχανιών, κάτι που η ελληνική πλευρά υποστηρίζει οτι θα τις οδηγήσει σε «ξαφνικό θάνατο».

Ωστόσο, η συμφωνία για το μέλλον τους ειναι ενα από τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να εγκριθεί η δόση του Οκτωβρίου, ύψους 1 δισ ευρώ.

Η τρόικα αναμένεται να επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συναντηθεί κατά πάσα πιθανότητα και με τον πρωθυπυοργό Αντώνη Σαμαρά.