Καταργήθηκαν από τις 26 Ιουλίου 2013 οι δόσεις για την εξόφληση των προστίμων που βεβαιώνονται στους φορολογούμενους μετά από φορολογικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με οδηγίες του Γενικού Γραμματέα Δημόσιων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη για την καταβολή των ποσών που προκύπτουν μετά τον επανυπολογισμό των φορολογικών προστίμων θα πρέπει εντός των 10 επόμενων εργάσιμων από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου ή την αποδοχή του πρακτικού διοικητικής επίλυσης της διαφοράς να βεβαιώνεται και να καταβάλλεται το 60% του οφειλόμενου ποσού. Το υπόλοιπο 40% του οφειλόμενου ποσού θα βεβαιώνεται και θα καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα, από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου με το ευνοϊκότερο καθεστώς ή την αποδοχή του πρακτικού διοικητικής επίλυσης της διαφοράς με το ευνοϊκότερο καθεστώς.

Δηλαδή πλέον δεν υφίστανται οι δόσεις στην εξόφληση των προστίμων που βεβαιώνονται στους φορολογούμενους μετά από φορολογικούς ελέγχους οι οποίες έφταναν έως και τις 36 (τρία έτη) και ο φορολογούμενος θα πρέπει να καταβάλει ολόκληρο το οφειλόμενο ποσό μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα, από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου.