Πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος απέδωσε η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλήνη για τον Γιάννη Σμπώκο και ζήτησε την ενοχή του αγορεύοντας στο δικαστήριο για τις χρυσές μίζες

«Ο επονομαζόμενος και βοσκός,που κατάγεται απο τα Ανώγεια, όπως ο βοσκός φυλάει τα πρόβατα, αυτός φυλούσε τα χρήματα του πρώην υπουργού» είπε η κυρία Αδειλήνη για τον άλλοτε γραμματέα της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επι θητείας Άκη Τσοχατζοπουλου. Σύμφωνα με την εισαγγελέα ο Γ. Σμπώκος ανήκε «στη βασική ομάδα διακίνηση μαύρου χρήματος του πρών υπουργού» και αναφέρθηκε σε σειρά εγγράφων και χειρογράφων σημειώσεων προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού.

«Σε αυτό το στάδιο θα είστε σιωπηλός» είπε η εισαγγελέας στον βασικό κατηγορούμενο. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντέδρασε έντονα και είπε οτι όλα αυτά είναι ψέματα και τα χαρακτήρισε «παραλήρημα ψευδών». Καταδικαστική ήταν η εισαγγελική λειτουργός για τον Νίκο Ζήγρα, ο οποίος για λογαριασμό του εξαδέλφου του είχε συστήσει εταιρείες και διαχειριζόταν χρήματα σε πολλά μέρη του κόσμου που δεν έχουν ακόμα βρεθεί. Και χαρακτήρισε τον ρόλο Ζήγρα ηγετικό στην υπόθεση. Ζήτησε μόνο την απαλλαγή του για την κατάθεση 120.000 ευρώ σε ελβετική τράπεζα στο όνομα της Βίκυς Σταμάτη δεχόμενη ότι αυτή την κατάθεση έκανε ο ίδιος ο Άκης Τασοχατζόπουλος με το διαβατήριο του Ζήγρα.

Για τη λογίστρια του πρώην υπουργού η εισαγγελέας είπε οτι έπαιξε «σημαντικό ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος,καθώς έβρισκε κατάλληλους αχυράνθρωπους και διαχειριζόταν χρήματα εξωχώριων εταιρειών.