Με τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος επισκέπτεται τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μαζί με υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ Τάσος Τζήκας ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο για τα χαρακτηριστικά τής φετινής διοργάνωσης, για τη συνένωση των δύο εταιριών, σημειώνοντας ότι η ΔΕΘ κάνει επανεκκίνηση. Ζήτησε, εξάλλου, από τον κ. Βενιζέλο τη στήριξη του υπουργείου Εξωτερικών για την κινητοποίηση της ελληνικής ομογένειας στο θέμα των εμπορικών και εκθεσιακών δραστηριοτήτων.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στους χώρους της ΔΕΘ μπορεί να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και ελκυστικό συνεδριακό κέντρο, με εκθεσιακές δραστηριότητες και παράλληλα ένα μητροπολιτικό πάρκο, λέγοντας πως θα χρειαστεί η συνέργεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και η συμμετοχή των φορέων της πόλης σε αυτό το εγχείρημα για να το αγαπήσει η πόλη.

Ως υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρώτο εξάμηνο του 2004, θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη κάποιες δραστηριότητες (συνδιασκέψεις, σεμινάρια κ.α.) και θα αξιοποιηθεί και η ΔΕΘ.