Σε σίριαλ με πρωταγωνιστές μέσα ενημέρωσης και φωτορεπόρτερ και κεντρικό πλατό την Κρήτη τείνει να εξελιχθεί ο… γάμος της Τζένιφερ Ανιστον με τον αγαπημένο της Τζάστιν Θερού κάθε καλοκαίρι. Το εφετινό δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Από τον Οκτώβριο του 2005, άλλωστε, οπότε η Ανιστον χώρισε και επισήμως από τον Μπραντ Πιτ, πολλοί είναι εκείνοι που με δημοσιεύματα προσπαθούν να αποκαταστήσουν την Τζένιφερ, η οποία έκτοτε φέρεται να μην έχει στεριώσει ξανά σε σχέση που να οδηγεί σε γάμο.

«Μέσα σε αυτό το καλοκαίρι θα γίνει ο γάμος στην Κρήτη. Θέλει να παντρευτεί τον αγαπημένο της στον τόπο καταγωγής της, καθώς είναι υπερήφανη για τις ελληνικές και κρητικές ρίζες της». Η αγάπη της για την πατρίδα της είναι δεδομένη. Δεν ήταν όμως το ίδιο δεδομένη και από την πλευρά του ηθοποιού και πρώην συντρόφου της, του Βινς Βον, ο οποίος λέγεται ότι ούτε ζωγραφιστό δεν ήθελε να δει το νησί κάθε φορά που η Γενοβέφα Αναστασάκη προσπαθούσε να τον πείσει να το επισκεφθούν.

Πέρυσι οι πληροφορίες μιλούσαν για τον υποτιθέμενο κρυφό γάμο του ζευγαριού, με ελάχιστους παρευρισκομένους στον Αγιο Νικόλαο. Μάλιστα, περιοδικά του εξωτερικού είχαν αρχίσει να αναζητούν συνεργάτες για να καλύψουν το γεγονός φωτογραφικά.

Ωστόσο η φήμη αποδείχθηκε τελικά φήμη, αφού το ζευγάρι όχι μόνο δεν παντρεύτηκε αλλά ούτε καν πλησίασε την Κρήτη. Εφέτος οι φήμες εστίασαν περισσότερο στα Χανιά ως τόπο πραγματοποίησης του μυστηρίου, από όπου και η καταγωγή του πατέρα της τηλεοπτικής Ρέιτσελ από τη σειρά «Φιλαράκια», του επίσης ηθοποιού Τζον Ανιστον ή Γιάννη Αναστασάκη (συγκεκριμένα, η οικογένεια έχει ρίζες στην περιοχή των Σφακιών).

Και αυτή η φήμη εξέπνευσε γρήγορα, αφού μέσα στον Ιούλιο τα διεθνή ΜΜΕ υποστήριζαν ότι το ζευγάρι είχε επιλέξει το Λος Αντζελες ως τόπο ανταλλαγής όρκων αιώνιας πίστης και αγάπης. Τα γενέθλια του 42χρονου κινηματογραφικού αστέρα στις 10 Αυγούστου ήταν η κατάλληλη αφορμή για τη δημιουργία φρέσκων και σπαρταριστών σεναρίων επιστημονικής φαντασίας. Πόσω μάλλον όταν νωρίς το πρωί εκείνου του Σαββάτου έφθασε στην πόρτα του σπιτιού τους μια τούρτα. Δεν ήθελε και πολύ. Θαυμαστές και περίοικοι θεώρησαν ότι το ζεύγος παντρεύτηκε ή, τέλος πάντων, βρίσκεται σε προετοιμασίες γάμου και γι’ αυτό δοκιμάζει τούρτες για να επιλέξει. Σενάρια τα οποία βεβαίως στην πορεία αποδείχθηκαν για άλλη μία φορά λόγια του αέρα.

Η σχέση της Ανιστον, πάντως, με την Κρήτη κινείται χωρίς αμφιβολία ανάμεσα στη φήμη και στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι ο παππούς και η γιαγιά της ηθοποιού ήταν Κρητικοί. Οταν η Τζένιφερ Ανιστον ήταν ακόμη κυρία Μπραντ Πιτ, φήμες κάθε καλοκαίρι την ήθελαν να κάνει διακοπές στην Κρήτη ή τον γύρο του νησιού με σκάφος. Η τελευταία φορά που, κατά τις φήμες, είχε ταξιδέψει στα Χανιά ήταν το 2003. Και τότε, πάντως, δεν υπήρξαν φωτογραφικά ντοκουμέντα.