Πάνω από 1.000 εταιρείες θα λάβουν μέρος εφέτος στην 65η Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η οποία αποτελεί βαρόμετρο για τον χώρο των τεσσάρων τροχών. Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της στις 12 Σεπτεμβρίου με σύνθημα «Το πιο αυτοκινητιστικό θέαμα στον κόσμο» και το ενδιαφέρον των επισκεπτών θα μαγνητίσουν οι δεκάδες παγκόσμιες πρεμιέρες νέων μοντέλων. Εκτός όμως από τα μοντέλα παραγωγής, θα παρουσιαστούν και πειραματικά πρωτότυπα που ανοίγουν παραδοσιακά ένα μεγάλο παράθυρο στο μέλλον της αυτοκίνησης. Ας πάρουμε μία πρώτη γεύση με τη χρυσή πεντάδα της έκθεσης της Φρανκφούρτης, στην οποία θα αφιερώσουμε εκτενή ρεπορτάζ την επόμενη εβδομάδα!

Opel Monza Concept.

Εντυπωσιακή μελέτη ενός μεγαλομεσαίου, τετραθέσιου κουπέμε δύο τεράστιες πόρτεςγια ευκολότερη πρόσβασηστο εσωτερικό του. Το ντιζάιν τουθα επηρεάσει τα μελλοντικάμοντέλα της Opel, ενώ είναι πιθανόννα μετεξελιχθεί σε ένα κουπέ παραγωγής με κίνησηστους πίσω τροχούς.

Μercedes GLA.

Παγκόσμια πρεμιέρα για το SUV της γερμανικής μάρκας με μήκος 4,42 μ. και από δύο κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με 136 έως 211 ίππους. Χώρος αποσκευών με μίνιμουμ όγκο 421 λίτρα και λανσάρισμα στις αρχές του επόμενου έτους.

Ford S-Max Concept.

Πρωτότυπο, πάνω στο οποίο θα βασιστεί το επόμενο S-Max. Ειδικές συσκευές μετρούν τους παλμούς της καρδιάς

και τα επίπεδα σακχάρου του οδηγού, ενώ θα εφοδιαστεί με τον νέο κινητήρα 1,5 λίτρων της οικογένειας EcoBoost, που θα αποδίδει στη δυνατότερη εκδοχή του περίπου 190 ίππους.

ΒΜW i3.

Το πρώτο ηλεκτρικόμοντέλο της BMW θα λανσαριστεί τον Νοέμβριοσε τιμές εκκίνησης34.950 ευρώστη Γερμανία. Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα170 ίππων,που προσφέρει 160 χλμ. αυτονομία, συνδυάζεταιόμως και με ένα δικύλινδρο μοτέρ βενζίνης για αύξησητης αυτονομίας του στα 300 χλμ.