Με ένα διήμερο πολιτικό – επιστημονικό συνέδριο στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου θα τιμήσει το ΠAΣOΚ την επέτειο της ίδρυσης του. Στις εκδηλώσεις θα μιλήσουν οι πρώην πρόεδροι του Κινηματος και πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης.

Ο τίτλος του συνεδρίου είναι ενδεικτικός των προθέσεων των διοργανωτών του: «Από τη μεταπολίτευση στην κρίση. Από την κρίση στην ανασυγκρότηση. Το ΠAΣOΚ και η ελληνική πραγματικότητα 1974 – 2014». Η ιστορική αναδρομή και ο απολογισμός της πορείας του κόμματος θα συμβαδίσουν με προτάσεις για το μέλλον της ευρύτερης παράταξης και για την υπέρβαση της κρίσης.

Η σύνθεση των ομιλητών ξεπερνά τα στενά κομματικά όρια του ΠAΣOΚ. Στα προεδρεία και στα πάνελ των διαδοχικών συνεδριάσεων θα συμπέσουν καταξιωμένοι καθηγητές πανεπιστημίου και ιστορικά στελέχη του ΠAΣOΚ σε συνθέσεις που προκαλούν ενδιαφέρον.

Ξεχωριστή σημασία θα έχουν οι ομιλίες των πρώην Πρωθυπουργών και πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου καθώς και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, υπουργού Εξωτερικών και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου.

Ωστόσο, έχει έντονη συμβολική και ουσιαστική διάσταση η παρουσία στο συνέδριο προσωπικοτήτων της κεντροαριστεράς όπως οι κ.κ. Ι. Βούλγαρης, Αν. Γιαννίτσης, Ι. Καλογήρου, Ν. Χριστοδουλάκης, Βασ. Ράπανος, Αρ. Δοξιάδης, Γ. Παγουλάτος, Ηλ. Μόσιαλος, Ν. Μαρατζίδης, Ν. Μπίστης, Στ. Μπένος, κ.ά.

Παρών θα δώσουν και ιστορικά στελέχη και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Βάσω Παπανδρέου, Κ. Σκανδαλίδης, Π. Ευθυμίου, Απ. Κακλαμάνης, Παρ. Αυγερινός, Δημ. Ρέππας, Ι. Σουλαδάκης.

Το συνέδριο για την 39η επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ οργανώνεται από το ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου» και θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος).

Διαβάστε ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 3η του Σεπτέμβρη