Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας: όλα δείχνουν ότι η αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους θα λάβει τέλος αύριο.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας είχαν λάβει προθεσμία να ολοκληρώσουν την επεξεργασία το αργότερο έως την Παρασκευή και γι’ αυτόν τον λόγο είχαν εντατικοποιήσει τις εργασίες τους. Ετσι, αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι η ανακοίνωση των βάσεων θα γινόταν μεθαύριο, Παρασκευή, αργότερα από κάθε άλλη χρονιά. Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι βάσεις για την είσοδο των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αναμένεται να έχουν σημαντική πτώση σχεδόν σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία και σε πολλές σχολές – ακόμη και στις πλέον περιζήτητες. Στην εκτίμηση αυτή καταλήγουν ειδικοί της εκπαίδευσης συνυπολογίζοντας την κλιμάκωση του γενικού βαθμού πρόσβασης, τις επιδόσεις των υποψηφίων στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, αλλά και τη μεταβολή των προσφερόμενων θέσεων εισαγωγής.

Πτώση, όπως εκτιμάται, είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει ακόμη και στις σχολές που έχουν μεγάλη ζήτηση. Τέτοιες είναι οι Νομικές, οι Πολυτεχνικές και οι Ιατρικές. Σε ό,τι αφορά τις σχολές χαμηλής ζήτησης, η… ελεύθερη πτώση μπορεί να φτάσει και τα 1.000 μόρια.