Δεν γνωρίζω αν ο Χουμπ Στέφενς ενστερνίζεται την άποψη «είμαστε ό,τι πιστεύουμε», είναι σίγουρο όμως ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ πιστεύει ότι επόμενη ημέρα στον σύλλογο και στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξει και χωρίς πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Ο,τι κι αν γίνει στο παιχνίδι με τη Σάλκε, μετά το ματς και θα φάμε και θα πιούμε», είπε μεταξύ άλλων ο Ολλανδός, όχι μόνο για να διώξει το άγχος από τους ποδοσφαιριστές του, αλλά και γιατί το πιστεύει! Γαλουχημένος με άλλη νοοτροπία, που δεν βάζει όρια και σπέρνει την καταστροφή αν ο ΠΑΟΚ χάσει ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι ή για παράδειγμα το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Αρη, βλέπει το ποδόσφαιρο ως παιχνίδι. Ως θέαμα, άθλημα, που έχει χαρές και πίκρες, μέχρι την επόμενη ημέρα. Οχι ένα ματς όπως το αποψινό με τη γερμανική ομάδα ως «ματς ζωής ή θανάτου», όπως ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου. Προχθές το βράδυ στο Κλεάνθης Βικελίδης οι οπαδοί του Αρη είδαν τη νεοφώτιστη Καλλονή να φεύγει νικήτρια και κάποιοι έδιναν την εντύπωση ότι έρχεται το τέλος του κόσμου, με μία ήττα τη 2η αγωνιστική!

Κάποτε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όταν ήταν ακόμη στον πάγκο του Παναθηναϊκού, είχε ερωτηθεί για ένα κρίσιμο ματς που έχασε η ομάδα του με την έκφραση «τραγική ήττα», με τον Σέρβο φανερά ενοχλημένο από την προσέγγιση να εξηγεί ότι τραγικό είναι να χάνονται ανθρώπινες ζωές και παιδιά σε πόλεμο.

Για να αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε και νιώθουμε ένα κρίσιμο ματς θα χρειαστούν ανοιχτά μυαλά, προπονητές παιδαγωγοί, των οποίων η ματιά δεν θα σταματάει στα ελληνικά σύνορα και δημοσιογράφοι που όταν ψιχαλίζει το πολύ πολύ να πουν βρέχει και όχι ρίχνει χαλάζι, κεραυνούς και προβλέπουν το τέλος του κόσμου!