Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και καλεί την κυβέρνηση να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι όχι μόνο θα αρνηθεί τη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας για μια επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Συρία, αλλά ότι θα αντιταχθεί σε κάθε σχέδιο για στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή.

«Ένας νέος πόλεμος στην πολύπαθη Μέση Ανατολή», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της, «θα έχει καταστροφικές συνέπειες, ενώ σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει την ανάγκη να «υπάρξει πολιτική επίλυση του ζητήματος με ειρηνικό τρόπο, ουσιαστική παρέμβαση του ΟΗΕ στις εξελίξεις, με στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και να διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές, να διασφαλιστούν τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα του συριακού λαού, καθώς και η δυνατότητά του να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του, χωρίς ντόπιους και ξένους δυνάστες».

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ