Ακατοίκητα κρίθηκαν από τους μηχανικούς της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ) του υπουργείου Υποδομών συνολικά, 626 κτίρια στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας Φθιώτιδας που επλήγη από τους πρόσφατους σεισμούς (φωτογραφία).

Χθες, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε σειρά δράσεων για τη στήριξη των σεισμοπλήκτων του Νομού Φθιώτιδας, που περιλαμβάνουν αποζημιώσεις και άτοκα δάνεια για την επισκευή των ζημιών, επιδοτήσεις ενοικίου καιχορήγηση λυόμενων οικίσκων για την προσωρινή στέγασή τους.

Η στεγαστική συνδρομή αποτελείται κατά 40% από δωρεάν κρατική βοήθεια και κατά 60% από άτοκο δάνειο, το οποίο θα προσδιορίζεται σύμφωνα με τα τετραγωνικά του σπιτιού κάθε δικαιούχου.

Η επιδότηση ενοικίου θα κυμαίνεται από 200 έως 300 ευρώ τον μήνα ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας και για διάστημα έως δύο χρόνια για ιδιοκτήτες και έως έξι μήνες για ενοικιαστές.

Αντίστοιχες αποζημιώσεις ανακοινώθηκε χθες ότι θα δοθούν και σε κατοίκους άλλων περιοχών της χώρας που έχουν πληγεί από σεισμούς από τις αρχές του χρόνου, των Νομών Κοζάνης, Γρεβενών, Χαλκιδικής, Φωκίδας και Αιτωλοακαρνανίας, και η καταβολή τους εκκρεμεί έως σήμερα.