Το τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Αθήνα θα είναι "πολύ πιο περιορισμένο" από τα δύο προηγούμενα, δηλώνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών που αυτή την εβδομάδα αναφέρθηκε στο σενάριο ενός νέου προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα.

«Προβλέπουμε επιπλέον βοήθεια --με την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και έχοντας κατά νου ότι θα πρόκειται για ποσά πολύ πιο περιορισμένα απ' ό,τι μέχρι τώρα», δήλωσε ο Σόιμπλε προς την οικονομική εφημερίδα "Χάντελσμπλατ".

Στην αρχή της εβδομάδας ο Σόιμπλε δήλωσε πως οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα και πέραν του 2014, αποκλίνοντας από την επίσημη γερμανική και ευρωπαϊκή γραμμή που έγκειται στην παραπομπή οποιασδήποτε απόφασης για το θέμα στην επόμενη χρονιά.

Ο Σόιμπλε δίνει στην "Χάντελσμπλατ" μια εξήγηση για την πολύ άμεση δήλωσή του, η οποία προκάλεσε πολλές αναταράξεις, καθώς η Γερμανία βρίσκεται εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας. «Δεν θέλω να με κατηγορήσουν μετά τις εκλογές (...) ότι δεν είχα πει την αλήθεια από πριν», δήλωσε. «Γι' αυτό είμαι ευχαριστημένος που το ευρύ κοινό έχει πλέον καταλάβει καλά αυτό που λέω και ξαναλέω από το 2012: την επόμενη χρονιά θα πρέπει να εξετάσουμε νέα μέτρα για την Ελλάδα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από