Με χλευαστικά και ειρωνικά σχόλια, αλλά και με απειλητικές διαθέσεις υποδέχθηκαν το κλιμάκιο ελεγκτών του ΣΔΟΕ οι ιδιοκτήτες και οι πελάτες ουζερί στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας. Πελάτες και περαστικοί αντέδρασαν με αποδοκιμασίες και φώναζαν ειρωνικά σχόλια όπως «μπράβο σας, τους πιάσατε τους φοροφυγάδες».

Το καφέ – ουζερί βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Μαραθούπολης, όπου το βράδυ της Κυριακής είχε πολύ κόσμο για το τοπικό πανηγύρι για τη γιορτή της σαρδέλας.

Οι διαμαρτυρίες άρχισαν λίγο μετά τις εννέα το βράδυ όταν δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ μπήκαν στο κατάστημα και άρχισαν τους ελέγχους στα βιβλία. Ο ιδιοκτήτης άρχισε να διαμαρτύρεται, όπως έλεγε, για τους συνεχείς ελέγχους που γίνονται τον τελευταίο καιρό στο κατάστημά του.

Πελάτες και περαστικοί που έκαναν βόλτα, άρχισαν και αυτοί να διαμαρτύρονται και να αποδοκιμάζουν τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ.

Ψύχραιμοι οι δύο υπάλληλοι, παρά τα ειρωνικά σχόλια και τις αποδοκιμασίες συνέχισαν μέχρι που ολοκλήρωσαν τον έλεγχο και στη συνέχεια αποχώρησαν από την περιοχή.

Εν τω μεταξύ, το ΣΔΟΕ έβαλε λουκέτο για 48 ώρες σε άλλες 4 επιχειρήσεις το τριήμερο 16-18/8, αφού οι ελεγκτές του διαπίστωσαν ότι δεν εξέδιδαν αποδείξεις.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα κέντρο διασκέδασης στο Αγρίνιο όπου εμφανιζόταν γνωστός καλλιτέχνης, ένα μπαρ στη Ρόδο, μεζεδοπωλείο – μπαρ στα Χανιά και κέντρο διασκέδασης στην Αρτα.

Εκτός από το λουκέτο, έχει κινηθεί και η διαδικασία για την επιβολή διοικητικών προστίμων, καταλογισμού φόρων και η υποβολή μηνυτήριων αναφορών.