Την σαφή αντίθεσή της στο ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου η Μουσουλμανική Αδελφότητα εξέφρασε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Λα Στάμπα» σήμερα η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών κυρία Έμμα Μπονίνο.

Σύμφωνα με την Μπονίνο «οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης απόφασης να τεθεί η Αδελφότητα εκτός νόμου θα ήταν ολέθριες. Τα μέλη της θα δρουν στην παρανομία, με κίνδυνο να ενισχυθεί ο εξτρεμισμός».

«Αν η Αίγυπτος βυθιστεί στο χάος, οι συνέπειες θα γίνουν αισθητές σε όλη την ευρύτερη περιοχής», προσθέτει η επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

Η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών θεωρεί «απαράδεκτη» τη «βάναυση χρήση βίας του στρατού ενάντια στον ίδιο του τον λαό» και αποσαφηνίζει ότι αυτή «πρέπει να καταδικασθεί, χωρίς κανέναν δισταγμό».

Από την άλλη όμως, η Έμμα Μπονίνο υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες των Αδελφών Μουσουλμάνων, όπως η έλλειψη ικανότητας που έδειξαν σε ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης και η βούληση που επέδειξαν στο ίδιο διάστημα, να ελέγξουν όλα τα κέντρα εξουσίας, χωρίς να λάβουν υπόψη τους το μέρος εκείνο της Αιγύπτου που πιστεύει στην κοσμικότητα του κράτους».