διοικηση και εργαζόμενοι έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Μάλιστα, το σωματείο των εργαζομένων αιτήθηκε σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, να υποβληθεί το ίδρυμα σε ενδελεχή έλεγχο κάνοντας λόγο για κακοδιαχείριση.

Οπως καταγγέλλει στα «ΝΕΑ» η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, φυσικοθεραπεύτρια Δέσποινα Πλάκα, ενώ η ακίνητη περιουσία του Ασύλου είναι τεράστια –διαθέτει περισσότερα από 1.000 ακίνητα από τα οποία αρκετά χαρακτηρίζονται φιλέτα -, το προσωπικό και οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους ασθενείς συρρικνώνονται.

Αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ένας νοσοκόμος καλείται σε κάθε βάρδια να καλύψει τις ανάγκες 60 ασθενών, ενώ σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες γίνονται προσλήψεις διοικητικών. Ερωτηματικά εγείρει η κ. Πλάκα και για το γεγονός ότι πρόσφατα η διοίκηση έθεσε προς πώληση ακόμη και το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Ασυλο.

Η διοίκηση υποστηρίζει, από την πλευρά της, ότι το Ασυλο Ανιάτων έχει μπει στον δρόμο της εξυγίανσης. Στο πλαίσιο αυτό, ορκωτοί λογιστές έχουν αναλάβει να καταρτίσουν έκθεση βιωσιμότητας, εστιάζοντας στην αναδιάρθρωση του προσωπικού, στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας αλλά και στην εξομοίωση των μισθών με αυτούς που ισχύουν στην αγορά μετά την κρίση.

Οπως υπογραμμίζει η πρόεδρος του Ασύλου Ιωάννα Ηλιάδη, ο μέσος όρος των μεικτών αποδοχών του προσωπικού είναι 2.500 – 2.800 ευρώ, όταν οι 8 στους 10 υπαλλήλους είναι απόφοιτοι δημοτικού.