Έκκληση να προστατευθούν οι χριστιανοί της Αιγύπτου απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Focus που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή.

«Η χριστιανική μειονότητα στην Αίγυπτο πρέπει να προστατευθεί», δήλωσε ο γερμανός υπουργός, την ώρα που οι κόπτες και οι εκκλησίες τους πέφτουν θύματα επιθέσεων ολοένα και συχνότερα.

Ο κ. Βεστερβέλε θα συναντηθεί το Σάββατο στο Βερολίνο με τον Χαλίντ μπιν Μοχάμεντ Αλ Ατίγια, υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, μιας χώρας που αποτελεί ένα από τα κυριότερα στηρίγματα των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Στη συνέντευξή του ο γερμανός ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι δεν παίρνει το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς. «Δεν τασσόμαστε υπέρ μιας πολιτικής δύναμης. Τασσόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που είναι υπέρ της ελευθερίας και των δημοκρατικών αξιών και οι οποίοι επιθυμούν μια ανοιχτή κοινωνία», είπε.

Τόνισε επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να πουλήσει όπλα στην Αίγυπτο. «Στην εξαγωγική πολιτική μας επιβάλλονται ήδη περιορισμοί (...) Και τα πράγματα θα παραμείνουν έτσι, κυρίως λόγω της παρούσας εξέλιξης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από