Σοβαρές καθυστερήσεις συνεχίζονται να καταγράφονται στους ρυθμούς απονομής της Δικαιοσύνης και ενδέχεται να οδηγήσουν στην αποφυλάκιση των επτά κατηγορουμένων για τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας, από την οποία ο οργανισμός ζημιώθηκε 11 εκατ. ευρώ.

Το επόμενο διάστημα λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησής τους, αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και η δίκη έχει διακοπεί λόγω του καλοκαιριού. Με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος εισηγείται την αποφυλάκιση με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Μεταξύ αυτών είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η μη απομάκρυνση από τον Νομό Αττικής, η συνεχής διαμονή στην κατοικία που έχουν δηλώσει και η υποχρεωτική εμφάνισή τους έξι φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Οι πέντε προφυλακισμένες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη, Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου και Χριστίνα Σουρίδη είχαν στήσει επιχείρηση χορήγησης πλαστών επιδομάτων σε ασφαλισμένους, παίρνοντας παράλληλα μίζα της τάξης του 80%. Στις φυλακές βρίσκονται ακόμα δύο συνεργοί τους, ο Κωνσταντίνος Καραΐσκος σύζυγος της Ελένης Μπουραζάνη και ο Παναγιώτης-Αλέξανδρος Αιματίδης σύζυγος της Χρυσούλας Φέρρα.

Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται όταν διαπιστώθηκε χορήγηση επιδόματος μητρότητας σε συγκεκριμένη ασφαλισμένη για όγδοη συνεχή φορά. Στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης έχουν κληθεί περισσότεροι από 60 μάρτυρες και πριν από τη διακοπή της δίκης είχε κληθεί για εξέταση η δεύτερη αρμόδια ελεγκτής του ΙΚΑ.