Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη η ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα Αλεξ της Αλεξανδρούπολης μετά το πρόστιμο των 12.000 ευρώ από το ΣΔΟΕ και την ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή που επιβλήθηκε στον 68χρονο πρόεδρο του σωματείου, Γιάννη Λιανίδη, για φοροδιαφυγή.

Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ λίγο πριν από την έναρξη της συναυλίας του Γιάννη Πλούταρχου το βράδυ της Τετάρτης στο στάδιο της Αλεξανδρούπολης Φώτης Κοσμάς διαπίστωσε ότι 916 εισιτήρια ήταν αθεώρητα, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη του προέδρου του σωματείου ως υπόπτου φοροδιαφυγής. Η περιφερειακή διεύθυνση ΑΜ-Θ του ΣΔΟΕ μίλησε από την πρώτη στιγμή «για όργιο φοροδιαφυγής». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αλεξ Γιάννης Λιανίδης υποστήριξε στα «ΝΕΑ» ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία μπορούν να μην πληρώνουν φόρο σε δύο συναυλίες τον χρόνο, παρά μόνο ΦΠΑ 13%.

«Αν πούμε ότι βρήκαν 916 εισιτήρια ασφράγιστα επί 15 ευρώ κάνουν 13.740. Με 13% ΦΠΑ τα διαφυγόντα ανέρχονται σε 1.786,20 ευρώ. Αυτό είναι το μεγάλο λαβράκι για το οποίο πανηγυρίζουν. Αλλά από αυτά τα 916 εισιτήρια εμείς δεν πήραμε τίποτα γιατί τα διαθέσαμε δωρεάν για να μπει ο κόσμος μέσα», κατέληξε.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου, «είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 916 μη νόμιμα εισιτήρια με αναγραφόμενη τιμή 15 ευρώ που ήταν μαϊμού».

Να σημειωθεί ότι από την έρευνα δεν προέκυψαν ευθύνες εις βάρος του καλλιτέχνη. Ωστόσο οι Αρχές αναμένεται να κάνουν φύλλο και φτερό το συμφωνητικό του Γιάννη Πλούταρχου, το οποίο υπέγραψε με τους διοργανωτές της συναυλίας.

Ποιος είναι ο Αλεξ. Η ομάδα Αλεξ που παρουσιάστηκε ως διοργανωτής της συναυλίας είναι μία από τις δύο, μαζί με τον Εθνικό, ιστορικότερες ομάδες της Αλεξανδρούπολης και τη δεκαετία του ’80 έπαιξε στη Β’ Εθνική Κατηγορία. Τη δεκαετία του ’90 διαλύθηκαν και οι δύο ομάδες και συγχωνεύθηκαν σε μία, την ΠΑΕ Θράκη, η οποία επίσης φαλίρισε.

Πρόσφατα, έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες στην αφάνεια, έγινε νέα προσπάθεια από παλαιούς παράγοντες για την ανασύσταση της ομάδας όπως και του Εθνικού, προκειμένου να μπει στα επαγγελματικά γήπεδα και να ξαναβρεθεί σε υψηλότερες κατηγορίες.