Εκστρατεία καθαρισμού και λειτουργικής αναβάθμισης ιστορικών οδών της Αθήνας ξεκινά ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με δραστήριες ομάδες πολιτών.

Ήδη, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης προχώρησε σε εργασίες καθαρισμού της πρόσοψης του ιστορικού κτιρίου της Βαρβακείου Αγοράς. Αφαιρέθηκαν τα γκράφιτι με ειδικά υλικά και οι επιφάνειες επανήλθαν στην αρχική τους μορφή. Για τη μελλοντική προστασία του κτιρίου, στις επιφάνειες τοποθετήθηκε ειδικό προστατευτικό υλικό.
Εργασίες έγιναν και στο κτίριο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων.

Η εκστρατεία αποσκοπεί στο συστηματικό καθαρισμό των επιφανειών όλων των κτηρίων (δημόσιων και ιδιωτικών), στην επιδιόρθωση και ενίσχυση του φωτισμού, στην αποκατάσταση των μικρών στύλων αποτροπής της παράνομης στάθμευσης και στην ανανέωση των διαβάσεων κυκλοφορίας πεζών.

Η πιλοτική εφαρμογή της θα επεκταθεί και σε άλλες εμβληματικές οδούς της πόλης. Η επίσημη έναρξη τοποθετείται την 21η Αυγούστου, θα έχει συνολική διάρκεια περίπου τριών μηνών και θα επεκταθεί στο σύνολο της οδού Αθηνάς και στη συνέχεια σταδιακά στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ερμού.

O Δήμος Αθηναίων απευθύνει, μέσω της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας «Συν Αθηνά» (www.synathina.gr), κάλεσμα προς ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, με στόχο την όσο πιο ενεργή εμπλοκή τους στην εκστρατεία.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ