Το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που βρέθηκε για έλεγχο στις Αρχάνες της Κρήτης, έδιωξαν οι κάτοικοι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Cretalive.

Η επίσκεψη του κλιμακίου στην πλατεία των Αρχανών έγινε την Τρίτη, ανήμερα της γιορτής της Μεταμόρφωσης, μεγάλη γιορτή για την περιοχή, που κάθε χρόνο κατακλύζεται από κόσμο.

Με αφορμή την κοσμοσυρροή έσπευσε και το ΣΔΟΕ για έλεγχο, αντιμετώπισε όμως την αντίδραση του κόσμου, που θεώρησε προκλητική αυτή την «επίσκεψη» την ημέρα της γιορτής του χωριού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από μερίδα πελατών μεγάλης ταβέρνας, με αποτέλεσμα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ να αποχωρήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που είχε σπεύσει στην Ύδρα αποκλείστηκε από εξαγριωμένους κατοίκους στο Αστυνομικό Τμήμα και χρειάστηκε να σταλεί κλιμάκιο της Αστυνομίας από την Αθήνα προκειμένου να «απελευθερωθούν».

Επέστρεψαν την Τετάρτη

Τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ επανήλθαν στις Αρχάνες το πρωί της Τετάρτης και, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, κοινοποίησαν στην ελεγχόμενη επιχείρηση Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου με τα διαπιστωθέντα αποτελέσματα.

Διαπιστώθηκε η συμμετοχή των ιδιοκτητών της επιχείρησης στη διακοπή του ελέγχου και ως εκ τούτου θα εφαρμοστούν οι διατάξεις που προβλέπουν το κλείσιμο της επιχείρησης μέχρι ένα μήνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Ο έλεγχος στην επιχείρηση συνεχίζεται.