Μετά το σάλο, την κατακραυγή και τις έντονες διαμαρτυρίες στο Μαρόκο ο βασιλιάς της χώρας Μοχάμεντ Στ΄ αποφάσισε να αναστείλει τη χάρη που είχε απονείμει σε έναν ισπανό παιδεραστή, καταδικασμένο για σωρεία κακουργημάτων, όπως ανακοίνωσαν τη νύχτα τα ανάκτορα.

Ο βασιλιάς «αποφάσισε να προχωρήσει στην άρση της χάρης που είχε χορηγηθεί στον Ντανιέλ Γκαλβάν Φίνα» αναφέρεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο MAP του Μαρόκου.

Μολονότι πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρώην κρατούμενος έχει ήδη φύγει από το Μαρόκο, στο κείμενο διευκρινίζεται ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας θα εξετάσει σε συνεργασία με τις ισπανικές αρχές, τις συνέπειες που θα έχει η άρση της χάρης.

Σημειώνεται ότι ο καταδικασθείς σε 30 χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό και την κινηματογράφηση παιδιών έως 4 ετών, βρισκόταν στη λίστα των ατόμων, στα οποία ο βασιλιάς χορήγησε χάρη με αφορμή την Ημέρα του Θρόνου.

Είχε βέβαια προηγηθεί και η επίσκεψη του ισπανού βασιλιά Χουάν Κάρλος στο Ραμπάτ, η οποία έπαιξε ρόλο στην τροπή των πραγμάτων.

Η απονομή χάριτος προκάλεσε έκρηξη οργής στο Ραμπάτ και άλλες πόλεις του Μαρόκου, όπου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις.

Στη διάρκεια των διαδηλώσεων, όπως μετέδωσαν ισπανικά ΜΜΕ, μόνο στο Ραμπάτ τραυματίστηκαν 60 άνθρωποι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από