Τέσσερις δικαστές στην Σανγκάη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά το ανέβασμα στο Internet από έναν πολίτη ενός βίντεο που τους δείχνει να συναναστρέφονται με ιερόδουλες σε πολυτελές ξενοδοχείο.

«Η εμπλοκή αυτών των τεσσάρων δικαστών σε αυτήν την υπόθεση κάνει τη δικαιοσύνη να χάνει την αξιοπρέπειά της, βυθίζει στην ντροπή το δικαστικό σύστημα και καταφέρει πλήγμα στην δικαιοσύνη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πειθαρχική επιτροπή των κομμουνιστικών αρχών στη Σανγκάη.

Ο άνθρωπος ο οποίος οδήγησε στο ξέσπασμα αυτού του σκανδάλου, ο οποίος κατονομάζεται ως κ. Νι, ενήργησε αφού έχασε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό σε αστική δίκη στην οποία είχε παρέμβει ο ένας εκ των τεσσάρων δικαστών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Εξαιτίας της δυσαρέσκειάς του για τον ρόλο του δικαστή αυτού, ο κ. Νι τον παρακολουθούσε μυστικά για ένα έτος, το οποίο του επέτρεψε να ανακαλύψει ότι αυτός είχε «πολλές ιδιοκτησίες και εξωσυζυγικές σχέσεις», όπως γράφει η εφημερίδα Global Times.

Οι Κινέζοι χρησιμοποιούν συχνά το Διαδίκτυο για να καταγγείλουν τις ενέργειες που θεωρούν ότι αποτελούν πράξεις διαφθοράς.

Ο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος είναι Πρόεδρος από τον Μάρτιο, έχει δεσμευτεί για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού. Συγκεκριμένα. δεσμεύτηκε ότι η καταστολή θα πλήξει «τις μύγες και τις τίγρεις» δηλαδή τόσο τα μικρά στελέχη όσο και τα ηγετικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από