Ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Κασσανδρείας Χαλκιδικής πραγματοποίησαν από το πρωί της Δευτέρας μικτά κλιμάκια της Αστυνομίας, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την απραξία των αστυνομικών δυνάμεων στην περίπτωση του νυχτερινού κέντρου που είχε σφραγίσει την Παρασκευή το ΣΔΟΕ, αλλά λειτούργησε κανονικά την επομένη. 

Σκοπός των ελέγχων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ήταν η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που συνδέονται με την εφαρμογή της νομοθεσίας σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας και των διατάξεων που αφορούν γενικότερα στα θέματα του τουρισμού.

Όπως έγινε γνωστό, συνολικά βεβαιώθηκαν 67 παραβάσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων συνδέονται με την απουσία αστυνομικών αδειών εργασίας και πιστοποιητικών υγείας, ενώ συνελήφθησαν οκτώ άτομα.
Περαιτέρω, βεβαιώθηκαν παραβάσεις για διοικητικά και φορολογικά ζητήματα, κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από ανήλικους, στέρηση αδείας λειτουργίας, ανασφάλιστη εργασία κ.ά.

Σε ό,τι αφορά τους συλληφθέντες, τέσσερις εξ αυτών κατηγορούνται για στέρηση αδείας λειτουργίας, ενώ οι υπόλοιποι για διατάραξη κοινής ησυχίας, τροποποίηση υγειονομικών όρων λειτουργίας σε κατάστημα, παραβίαση ωραρίου λειτουργίας κι ένας για καταδικαστική απόφαση. Συνολικά ελέγχθηκαν 246 άτομα και 108 οχήματα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής και από Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας. Επιπλέον συμμετείχε κλιμάκιο της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και financialpolice@hellenicpolice.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να παράσχουν πληροφορίες ή να καταγγείλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από