Με μοριοδότηση θα γίνουν οι προσλήψεις στον νέο φορέα Δημόσιας Τηλεόρασης με προτεραιότητα τους εργαζόμενους που προέρχονται από την ΕΡΤ, τόνισε σήμερα, Δευτέρα ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega ο υφυπουργός δήλωσε ότι «η διαδικασία θα γίνει εντός Αυγούστου από την Κατεχάκη οπότε και θα γίνει εκπομπή προγράμματος με ενημερωτικές εκπομπές».

Αναφορικά με την διαδικασία επισήμανε ότι μέσα στο επόμενο 15ημερο θα εκπέμψει ο ενδιάμεσος φορέας από την Κατεχάκη και οι 2.000 προσλήψεις από την παλαιά ΕΡΤ θα γίνουν όταν ανοίξει η Αγία Παρασκευή.

«Η Δημόσια Τηλεόραση από την Κατεχάκη θα βγει μέσα στο επόμενο 15ημερο. Εκεί δεν μπορεί να πάνε οι 2.000 που έχει συμφωνηθεί. Εκεί θα είναι ένας μικρότερος αριθμός. Όταν ανοίξει η Αγία Παρασκευή και μπορεί να μεταφερθεί στην Αγία Παρασκευή τότε θα γίνουν οι 2.000 προσλήψεις που έχουν συμφωνήσει. Αυτή τη στιγμή έχουμε πει ότι περιμένουμε από τους ίδιους τους εργαζόμενους να πάρουν τις αποφάσεις τους, ότι είχαμε υποσχεθεί έχει εκπληρωθεί, δεν υπάρχει νομίζω κανένα θέμα στο τραπέζι και είναι η σειρά τους να πάρουν τις αποφάσεις τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καψής.

Διευκρίνισε ότι σε κάποιες κατηγορίες ίσως υπάρξει κάποια εξαίρεση στη διαδικασία προσλήψεων, όπως τεχνικοί για την κάλυψη του Champions League.

Ο ίδιος είπε ότι από την ΕΡΤ έχουν γίνει πάνω από 1.000 αιτήσεις εργαζομένων και ότι στον νέο φορέα Δημόσιας Τηλεόρασης θα απασχοληθεί το 80% των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Διευκρίνισε, ακόμη, ότι στη νέα προκήρυξη για προσλήψεις υπάρχει πρόνοια και για τα περιφερειακά ραδιόφωνα, γεγονός που δεν μπορούσε να συμβεί στην πρώτη προκήρυξη, λόγω του περιορισμένου μεγέθους της Κατεχάκη.

Για το πέρασμα από τον ενδιάμεσο φορέα στον μόνιμο, ο κ. Καψής είπε ότι ο θα στηθεί εκ του μηδενός.

Σε παρέμβασή της στην εκπομπή η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ Μάχη Νικολάρα είπε ότι οι αιτήσεις από την ΕΡΤ είναι 1.000 και όχι περισσότερες, γιατί δεν έχει ξεκαθαριστεί το θέμα των δίμηνων συμβάσεων, ιδίως το ζήτημα του αν θα μπορούν οι εργαζόμενοι να μπουν στο ταμείο ανεργίας ή αν θα υπάρξει παράταση των συμβάσεων.

Απαντώντας ο κ. Καψής είπε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι αν χρειαστεί να κάνει τις σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις (παράταση συμβάσεων, ένταξη στο ταμείο ανεργίας) θα τις κάνει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από