Ετερόκλητοι ηγέτες με χαώδεις ιδεολογικές διαφορές «ενώνονται» για τις ανάγκες μιας πρωτότυπης διαφημιστικής καμπάνιας της βραζιλιάνικης εταιρείας εσωρούχων Hope.

Μάργκαρετ Θάτσερ και Ερνέστο Τσε Γκεβάρα «στηρίζονται» από το ομώνυμο σουτιέν ενώ ανάλογες θέσεις δεξιά και αριστερά έχουν τα πορτραίτα του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και του εκλιπόντος Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, του Ρόναλντ Ρίγκαν μαζί με τον Φιντέλ Κάστρο στο ίδιο μπούστο.

Σκοπός της διαφημιστικής εκστρατείας, όπως διατείνονται οι υπεύθυνοι είναι η προώθηση του «υπερ-ενισχυτικού σουτιέν» που διατίθεται με κόκκινη, μαύρη και ροζ δαντέλα και μότο: «Δεξιά και Αριστερά Μαζί».

Η εταιρεία είναι γνωστή για τις προκλητικές της διαφημίσεις όπως αυτή του 2011 με πρωταγωνίστρια την Ζιζέλ, η οποία εμφανιζόταν ημίγυμνη σε τηλεοπτικό σποτ να εξομολογείται στο έτερο ήμισυ πως τράκαρε το αυτοκίνητό του, «άδειασε» την πιστωτική του κάρτα και κάλεσε τη μητέρα της να μείνει μαζί τους.

Ολα αυτά, σύμφωνα με την Ζιζέλ, μπορεί να μην εξαγριώσουν τον σύντροφό της αν ειπωθούν με τον σωστό τρόπο, που δεν είναι άλλος από αυτόν που προβάλλεται με τα εσώρουχα της συγκεκριμένης φίρμας, φορεμένα, όμως, ως ρούχα με βραζιλιάνικη χάρη.

Και η διαφήμιση κατέληγε: «Η Hope διδάσκει».

Απόφθεγμα που είχε ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις ενώ φεμινιστικές οργανώσεις και κριτικοί είχαν χαρακτηρίσει «άκρως σεξιστική» τη διαφήμιση, γεγονός που ανάγκασε τότε την κυβέρνηση της Βραζιλίας να εκδώσει ανακοίνωση που καταδίκαζε τον τρόπο προώθησης των συγκεκριμένων προϊόντων ως πολιτική προώθησης παλαιότερων στερεοτύπων που αντιμετώπιζαν τη γυναίκα ως σεξουαλικό αντικείμενο.